Українська правда

Світоліна: У тенісному турі багато хто справді не розуміє, чому досі на Донбасі відбуваються військові дії

Сергей Шемшученко — 19 жовтня 2016, 08:04

Українська тенісистка Еліна Світоліна пишається тим, що вона українка і каже, що її слова про війну на Донбасі були неправильно інтерпретовані.

Нагадаємо, що перед стартом Кубка Кремля Світоліна заявила, що 97% українців не знають, чому йде війна на Донбасі.

"Внаслідок того, що життя тенісиста пов'язане з величезною кількістю переїздів, мені дуже рідко вдається провести тривалий період часу в Україні. Я стежу і дуже переживаю за ситуацією в країні, але не завжди у мене є можливість отримувати якісну і достовірну інформацію про те, що відбувається.

У тенісному турі багато хто справді не розуміє, чому досі на Донбасі відбуваються військові дії, які офіційно не називаються військовими. Мені дуже боляче від того, що на сході України гинуть наші хлопці, а багато хто на цьому робить собі ім'я і підвищує свої рейтинги.

Політика, мабуть, остання тема, про яку мені б хотілося говорити, але я завжди відкрито спілкуюся з пресою з будь-яких питань, ніколи не приховую своєї позиції і зараз мені дуже неприємно, що мої слова були неправильно інтерпретовані.

Багато ЗМІ намагаються представити їх анти-українськими в моїй же країні. Я пишаюся тим, що я українка, і завжди по змозі допомагатиму своїй батьківщині", - цитує Світоліну її офіційний сайт.