Головне

Еліна Світоліна: український прорив

02.11.2017 10:45 2261 0
Еліна Світоліна: український прорив

В 2017 році українська тенісистка Еліна Світоліна здійснила серйозний прорив до еліти світового тенісу. І якщо минулого року українка була лише на підступах до першої десятки рейтингу WTA, то цей рік став справжнім бенефісом уродженки Одеси.

На початку лютого Еліна виграла турнір WTA Taiwan Open, здобувши свій п'ятий титул в кар'єрі. Свій шостий титул WTA Світоліна здобула на турнірі Premier 5Dubai Tennis Championships. Ця перемога дозволила їй уперше піднятися до чільної десятки світового рейтингу.

Сьомий титул WTA Світоліна здобула на турнірі Istanbul Cup. Восьмий титул — на Italian Open, ще одному турнірі з чільних п'яти прем'єрного рівня, де Еліна обіграла підряд трьох тенісисток з топ-10 світового рейтингу (а згодом цього ж року топ-3 у повному складі): Кароліну Плішкову, Гарбінє Мугурусу й Сімону Халеп.

Еліна Світоліна з Кубком Italian Open - 2017

На Відкритому чемпіонаті Франції Еліна Світоліна (п'ятий номер посіву) вдруге в кар'єрі пробилася до чвертьфіналу, де поступилася Сімоні Халеп (перша сіяна) у трьох сетах (6-3, 6-7, 0-6), причому в другому сеті українка вела 6-3, 5-1 і мала матч-пойнт, проте Халеп змогла сенсаційно відігратися. Після цього результату Світоліна піднялася на п'яту сходинку світового рейтингу.

На Вімблдонському турнірі Світоліна добралася до четвертого кола, далі, ніж будь-яка українська тенісистка в історії. На своєму шляху вона здолала австралійку Ешлі Барті, італійку Франческу Ск'явоне та німкеню Каріну Віттгефт. У четвертому колі Еліна поступилася Єлєні Остапенко з Латвії.

Свій дев'ятий титул WTA Світоліна здобула на Rogers Cup в канадському Торонто. Вона послідовно перемогла Дарію Касаткіну, Вінус Вільямс, Гарбінє Мугурусу, Сімону Халеп та Каролін Возняцкі, останні чотири з яких на той момент входили до топ-10 рейтингу WTA. Це був третій поспіль виграш Еліни на турнірі цієї категорії, що стало абсолютним рекордом на турнірах серії Premier 5 — до цього жодна тенісистка не вигравала три такі титули навіть у довільній послідовності.

Еліна Світоліна на Rogers Cup в Торонто

25 вересня офіційно кваліфікувалась на підсумковий Чемпіонат WTA у Сингапурі. Еліна Світоліна вперше в кар`єрі та в усій історії українського жіночого тенісу потрапила до вісімки найсильніших тенісисток за підсумками сезону.

На підсумковому турнірі сезону Чемпіонаті WTA в Сінгапурі, Світоліна здобула свою чергову перемогу над першою ракеткою світу (цього разу над Сімоною Халеп), але програла два інші матчі й припинила боротьбу на етапі колового турніру.

Загалом, в активі Еліни в 2017 році 10!(в кар'єрі таких 20!) перемог над тенісистками з топ-10, три з них над першими ракетками світу на момент гри.

28 червня 2017 року, з нагоди Дня Конституції України, президент Петро Порошенко постановив нагородити Еліну Світоліну орденом "За заслуги" III ступеня.

Закінчує рік Еліна Світоліна в ранзі 6-ї ракетки світу, чого не траплялося з українцями з часів легендарного Андрія Медведєва.

Хочеться сподіватися, що наступний 2018 рік стане для Еліни не менш успішним, і Україна буде пишатися вже 1-ю ракеткою світу!

А зараз до Вашої уваги, підбірка кращих розіграшів Еліни в 2017 році. Тож дивимося і насолоджуємося!

Коментарі ()