Головне

Тарута створює елітну велокоманду

09.10.2008 10:19 387 0
Тарута створює елітну велокоманду

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу", підконтрольна Сергієві Таруту, створює нову велокоманду, у котру ввійдуть українські й італійські гонщики.

Про це розповів "Делу" директор спортивного клубу "ІСД" Марко Бейгельзимер.

"Зараз у нас проходить стадія укладання контрактів з гонщиками й оформлення всіх необхідних документів для реєстрації команди. Першу частину ми вже пройшли - команда заявлена, але до 31 жовтня необхідно ще подати пакет документів для її реєстрації", - зазначив директор клубу.

За його словами, бюджет команди буде більш мільйона євро в рік.

 У бюджеті 60% української сторони і 40% італійської. У такій же пропорції розподіляється і решта, наприклад, кількість гонщиків.

"Фінансування в основному йде за рахунок двох джерел. Корпорація "ІСД" виступає генеральним спонсором, а Danieli - головним. Ці дві компанії забезпечують гарантований бюджет, що дозволяє виконати всі завдання, які ми ставимо. Додатково підключаються інші спонсори - зараз у нас їх два-три вже є, і їхні гроші будуть іти на розвиток команди. Я не говорю про технічних спонсорів, що нам надають велосипеди й екіпірування для гонщиків", - зазначив Бейгельзимер.

У новій команді ISD-Danieli буде 24 гонщика.

вже погодилися їздити за неї учасники олімпіади в Пекіні Денис Костюк і Руслан Подгорний.

Нові прізвища будуть названі після підисання конрактів.

А от кращому українському гонщикові Ярославу Поповичу пропозиції не надходило.  Ми знаємо, що в нього контракт ще на два роки з бельгійською командою Lotto.

"На три роки ми плануємо поступове просування нашої команди й участь у престижних світових велогонках. На третій рік свого існування ми націлилися на "Тур де Франс", але вже в наступному році хочемо проїхати на "Джиро д'Італія", а через рік - на "Джиро" і "Вуельті".

Як відомо, ІСД володіє футбольним клубом металург.

Фото взяте з www.terrikon.dn.ua

Коментарі ()