Головне

У Києві пройшла велогонка миру в рамках Race Horizon Park-2014

31.05.2014 14:31 493 0

Велогонка Миру відкрила професійну міжнародну велогонку Race Horizon Park 2014.

Іноземні гонщики з 10 країн Європи, а також 10 українських команд змагалися на вулицях Києва за мир і спокій в нашій країні.

Старт гонці дав Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

"Прекрасно, що в такий важкий момент для країни і в такий чудовий день для Києва ви, організатори і спортсмени, виступаєте з такою ініціативою.

Це вкрай необхідно для майбутнього всієї нашої держави. Поки люди зі зброєю ставлять під сумнів існування України, ви даруєте всій країні символ миру і добра ", - зазначив він.

Олександр Башенко, голова організаційного комітету велогонки Race Horizon Park і віце -президент Федерації велоспорту України, підкреслив, що гонка в ім'я миру об'єднала сьогодні спортсменів з різних країн.

"Іноземні гонщики не тільки не злякалися приїхати в Україну на змагання, а й своєю участю висловили солідарність з українським народом у прагненні жити в мирі і спокої в своїй країні", - сказав він.

"Те , що гонка проходить у непростий для України час , доводить силу і мужність українців. Три дні увага спортивної громадськості буде прикута до нашої країни.

На нашу думку, це дасть вагомий внесок в репутацію України на світовому рівні", - зазначив Борис Іванов, президент Федерації велоспорту України .

І навіть не дивлячись на перенесення дат гонки на тиждень, через вибори в Україні, що вплинуло на всі календарні плани континентальних команд, пелотон складався з 20 професійних команд, з 9 країн Європи, а також українських гонщиків. Wibatech Fuji Zory (Польща), ССN Меtalac (Сербія), Sp Tableware Pro Cycling Team (Греція), Team Vorarlberg (Австрія), Georgian National Team (Грузія),  Bike Aid – Ride for Help (Німеччина), BDC-Marcpol Team (Польща), Amore & Vita (Україна \ Італія), Moldavian National Team (Молдова), Vassil Levski (Болгарія), українські команди: ISD Continental Cycling Team, Промінь, Київ-Регіон, Ukrainian National Team, KOLSS CYCLING TEAM, Дніпропетровський регіон, KREMENCHUK, Миколаїв, Атлет-Одеса, Донецький регіон.

Коментарі ()