Головне

Міжнародний союз велосипедистів скасував російську гонку у Ялті

13.11.2015 11:10 524 0

Українську велогонку FreeRate DH з маунтінбайку у Ялті, яку Росія після анексії Криму у 2014 подала до UCI як російську, виключили з календаря Міжнародного союзу велосипедистів.

Це рішення було прийнято у ході недавнього візиту президента Федерації велосипедного спорту України Олександра Башенку до Швейцарії, у штаб-квартиру UCI, йдеться у прес-релізі ФВУ, який отримав Чемпіон.

Увагу на ситуацію з "анексією" української велогонки та реєстрацією її під російським прапором українська федерація велосипедного спорту звернула негайно та неодноразово виступала із заявами на адресу UCI.

Особливу увагу на "викрадення української гонки" звернула світова преса, так як UCI фактично стала першою великою спортивною федерацією, що визнала анексію Криму.

Результат переговорів у штаб квартирі UCI задовольнив главу української федерації: FreeRate DH була офіційно видалена UCI з міжнародного календаря.

"Ми дуже задоволені таким результатом, нехай і добилися його не відразу. Територіальну цілісність України потрібно беззаперечно дотримуватиМи твердо стоїмо на тому, що офіційні змагання не можуть проходити у Криму під будь-яким іншим прапором, крім українського", - заявив Башенко.

Раніше FreeRate DH, міжнародна велогонка з маунтінбайку у дисципліні швидкісний спуск, проходила під українським прапором, але після анексії Криму організатори змагань вирішили змінити реєстрацію на російську.

Дізнавшись про ці плани, українська федерація негайно подала протест в UCI, який, втім, спочатку був задоволений лише частково. Так FreeRate DH все-таки відбулася у травні 2015-го року у статусі міжнародної велогонки першої категорії, а на самому старті був присутній і офіційний комісар UCI.

Коментарі ()