Головне

Українка Яна Беломоіна стала чемпіонкою Європи з маунтінбайку

30.07.2017 15:56 1341 0

Яна Беломоіна стала чемпіонкою Європи з маунтінбайку в олімпійській дисципліні крос-кантрі.

Українка здобула впевнену перемогу на альпійській трасі в італійському Дарфо-Боаріо-Терме.

24-річна спортсменка з Луцька була запрошена на старт першою, адже саме вона очолює рейтинг UCI у крос-кантрі, інформує xsport.ua.

Дворазова учасниця Олімпійських ігор вирвалася у лідери вже на першому колі та поступово нарощувала свою перевагу.

6 кіл дистанції Яна, на відміну від своїх суперниць, проїхала безпомилково. Лінда Індерганд і Полін Ферран-Прево, які переслідували нашу велосипедистку, не обійшлися без падінь.

У підсумку Беломоіна фінішувала з величезним запасом. На фініші нашій гонщиці навіть вручили український прапор, з яким трапився невеликий казус. Справа у тому, що стяг заплутався у колесах і заблокував заднє колесо. Яні довелося взяти байк у руки і фінішувати саме таким чином. Її підсумковий час - 1:24:36.

23-річна швейцарка Індерганд, яка завоювала срібло, відстала від українки на 3 хвилини 25 секунд. Бронзу завоювала норвежка Гунн-Ріта Дахле, яка програла Яні 4:08.

На торішньому чемпіонаті Європи Беломоіна не зуміла фінішувати. У 2013 році тоді ще 20-річна спортсменка вже ставала найкращою на континенті, однак у віковій групі U-23. У 2015-му вона стала бронзовим призером дорослого чемпіонату світу.

У нинішньому сезоні Яна виграла два етапи Кубку світу - в Альбштадті й у Вальнорді, завдяки чому очолює загальний залік.

 
Коментарі ()