Головне

Сергій Голотов: "Не хочуть наші гравці виступати за збірну"

08.09.2008 09:41 200 0
Сергій Голотов: "Не хочуть наші гравці виступати за збірну"

Жіноча збірна України, яка знаходиться за крок від фіналу Чемпіонату Європи-2009, провела в Черкасах першу зустріч плей-оф проти команди Хорватії. З одного боку поєдинок українки виграли, але перемога дісталася у важких п'яти партіях, що перед матчем-відповіддю оптимізму не додає.

Три місяці тому ці дві збірні зустрічалися на Кубку Єльцина, і тоді збірній Україні вдалося перемогти 3:0.

Багато що змінилося за ці три місяці. За українок вже не грає Наталія Гончарова, яка зі своїм російським паспортом чекатиме запрошення в іншу збірну, Олена Гасуха (Самсонова) вже не прийняла запрошення і в збірну не приїхала. Правда, грала Марина Марченко, яка на початку літа збірній Україні не допомогла через травму, та і прихід Лесі Рихлюк дозволив значно додати в атаці і на блоці.

У хорваток відчутне поповнення в особі Маї Поляк, у якої, після переходу нинішнім літом у турецький "Тюук Телеком", зарплата вище чим у всього складу нашої збірної разом узятої. Правда, така різниця в доходах практично не відчувалася на грі. Мая Поляк ефективно працювала в атаці, затруднила прийом нашій команді своєю подачею, але назвати її гру блискучою не можна.

Ключовою виявилася друга партія. Здавалося б безнадійно програючи важ сет 6:8, 13:16, 19:23 нашим дівчатам вдалося зробити неймовірне - 24:24. Правда, в кінцівці українки просто опустили руки. Допомогла це їм зробити суддівська помилка (перший суддя Амнон Нешер після атаки хорваток віддав 26 очко гостям, показавши блок-аут, хоча українки м'яча не торкнулися і близько).

Господарі майданчику наступний сет хорваткам просто подарували 17:25. Нервовий початок був і у четвертій партії. Поки за рахунку 4:3 на подачу не вийшла Леся Рихлюк. У одеситки прорізалася могутня подача. Не збили її ні тайм-аут хорватів (7:3), ні технічний тайм-аут (8:3). Цього запасу для перемоги у четвертій партії вистачило до самого кінця 25:15. А у волейбольній лотереї кращими виявилися українки. Вони повели на самому початку 2:0, 8:6, і перемогу з рук не випустили – 15:10.

УКРАЇНА - ХОРВАТІЯ 3:2 (25:21, 25:27, 17:25, 25:15, 15:10) 

Після матчу головний тренер збірної України Сергій Голотов відповів на запитання: 

- За останні три місяці наша збірна грала з хорватками вже другий раз. На Кубку Єльцина вдалося перемогти 3:0, чи сподівалися на легшу перемогу, або чекали вже важкої гри?

- Звичайно ж, чекали такого. У нас вже абсолютно інший склад, немає двох чоловік крайніх нападників – це раз, та і хорватки у складі значно додали. Звичайно у них команда хороша, але ви знаєте таке суддівство – це неподобство. Судді взяли і просто віддали їм другу партію. Коли б не друга партія, я думаю, рахунок був би 3:0.

- У складі збірної України знов з'явилася Леся Рихлюк. Як вона влилась у команду?

- Не змогла вона показати свою справжню гру не по своїй провині, а тому що у неї не було передачі. Не готова ще Богмацер пасувати передачі різного типу. Юля звикла пасувати швидші передачі, а Рихлюк потрібна висока.

- У якому стані знаходиться зараз Ірина Жукова? Чи можна на неї розраховувати найближчим часом?

- Сподіватися на Жукову найближчим часом не можна. У найближчі два місяці вона не тренуватиметься взагалі.

- Перемога є перемога, нехай навіть з рахунком 3:2. Але наскільки цей результат наближає нас до фіналу Чемпіонату Європи-2009?

- Ви знаєте, буде важко там. Якщо так судять у нас, то я уявляю, що творитиметься у Хорватії. У Хорватії нас просто вбиватимуть, я в цьому впевнений. Звичайно, ми боротимемося до кінця. Що зробиш, така наша доля.

- Хорвати додали у складі. З'явилася Мая Поляк, є у них ще і Барбара Йєліч.

- Можуть додати ще і Наташу Лєто. На жаль, ми не можемо ніким додати. Не хочуть наші гравці виступати за збірну. Немає Самсонової, немає Оніпко – це ті гравці, які реально б допомогли. На жаль, випала Жукова. Тому ми і залишилися в принципі з однією зв'язкою. Жукова отримала травму в останню мить і дозаявити ми нікого не змогли.

- А інші зв'язки в збірну розглядалися?

- Розглядалися в першу чергу основна зв'язка Жукова і запасна Богмацер. Іра зламалася буквально неділю тому, і ми вже нікого не могли дозаявити.

По матеріалам uvf.org.ua

Коментарі ()