Головне

Харківський "Локомотив" знову став чемпіоном України. ВІДЕО

27.04.2013 16:22 931 0
Харківський "Локомотив" знову став чемпіоном України. ВІДЕО

Найголовніший матч чемпіонату Суперліги серед чоловіків вийшов по-справжньому волейбольним святом для вболівальників.

Завдання перед харківським "Локомотивом" стояла непросте. Для завоювання чемпіонського титулу потрібно було вигравати не тільки гру, а й здобути перемогу у "золотому сеті".

"Кримсода", яка взяла матч на своєму майданчику могла все вирішити не доводячи справу до екстра-сету. Але "Локомотив" - команда більше досвідчена у напружених баталіях. Що й довів сьогоднішній фінал.

Перша партія, мабуть, виявилася найбільш інтригуючою у грі. "Кримсода", захопивши ініціативу, довгий час вела у рахунку. Однак ближче до розв'язки партії "Локомотив" зумів наздогнати та перегнати суперника.

Поразка у першій партії, очевидно, сильно позначилася на нервах кримчан, які не змогли знайти жодних контраргументів "Локомотиву" надалі. Водночас у підопічних Юрія Філіппова справи пішли краще. Вдавалися і подачі, і надійний блок харків'ян. У підсумку друга партія за "Локомотивом" з десятиочковою перевагою - 25:15.

Лідер "Локомотива" капітан команди Володимир Татаринцев і в третьому сеті своїми подачами не раз вибивав з прийому кримчан, а от пайпи у виконанні Яна Єрещенка просто були окрасою гри. Лише наприкінці  харків'яни дозволили собі трохи розслабитися, що дозволило "Кримсоді" підтягнутися - у підсумку 25:19.

За перемогам рахунок у фінальній серії став 1:1. За регламентом чемпіонату для визначення переможця турніру був призначений так званий "золотий" сет. Не скидаючи темпу, на подачі Татаринцева "Локомотив" відразу пішов у відрив, і перші три очки для своєї команди заробив саме капітан харків'ян.

Зміну сторін команди здійснили за рахунку 8:2 на користь господарів поля. Завершити матч на свою користь у "Локомотива" вийшло красиво й ефектно. Отож, харківський "Локомотив" уже вп'яте поспіль і в тринадцятий раз у своїй історії став чемпіоном України.

На церемонії нагородження були названі кращі гравці фіналу:

Кращий нападник - Олександр Жуматій ("Кримсода")
Кращий гравець - Володимир Татаринцев ("Локомотив")
Кращий блокуючий - Костянтин Жилінський ("Кримсода")
Кращий ліберо - Денис Фомін ("Локомотив")

За матеріалами офіційного сайт ВК "Локомотив"

Суперліга України з волейболу

Чоловіки

Фінальна серія

27 квітня

"Локомотив" (Харків) - "Кримсода" (Красноперекопськ) 3:0 (25:21, 25:15, 25:19)

"Золотий сет" - 15:10

Нагадаємо, у першому матчі перемогу здобула "Кримсода".

Коментарі ()