Головне

Южненський Хімік - шестиразовий чемпіон України з волейболу. ФОТО + ВІДЕО

07.05.2016 10:02 604 0
Южненський Хімік - шестиразовий чемпіон України з волейболу. ФОТО + ВІДЕО

Усі світлини vc.khimik.com.ua

Южненський Хімік переміг Орбіту у 4-му фінальному турі Суперліги з рахунком 3:0 і, набравши 28 очок, достроково, за один матч до закінчення змагань, став чемпіоном України.

Про це повідомляє прес-служба Федерації волейболу України за матеріалами офіційного сайту ВК Хімік.

Останній матч команд Сергія Голотова й Ігоря Філіштинського у цьому сезоні міг визначити володаря золотих медалей у разі перемоги Хіміка. У разі ж вікторії Орбіти залишалося це питання нез'ясованим до останнього дня чемпіонату.

Але боротьби у цьому матчі не вийшло. Цей очний поєдинок нагадав южненський, коли Хімік багато в чому за рахунок подачі крупно виграв перші дві партії. Але, якщо тоді южненській команді не вдалося довести матч до логічної перемоги, ведучи 21:17 у третій партії, то у Сєвєродонецьку це сталося.

Уже на старті Хімік лідирував 8:3, ефективно використовуючи подачу та дії на сітці, де тон задавала капітан команди Тетяна Козлова. Міна Томич продовжила подавати настільки ж гостро і після першої перерви. Не обійшлося і без ейсів, але в основному м'яч без боротьби перекидався на бік южненської команди, де нападники впевнено вирішували свої завдання. У підсумку - 25:12.

Щось подібне сталося й у другій партії. Хоча спочатку, здавалося, зав'язалася боротьба відповідна статусу матчу: Орбіта розігралася у захисті, успішно діяла на блоці. Але з виходом на подачу Інни Молодцової, яка попсувала нерви приймаючим суперника ще у южненському матчі, чаша терезів почала схилятися у бік Хіміка. Підсумок такий же, як і у першій партії - 25:12.

У южненському матчі Орбіта зуміла переламала хід матчу. Стартова перевага у третьому сеті була зроблена на подачі Алли Політанської. Після ейсу Томич вже 9:3. Але запорізька команда все ще у гонці, чіпляючись за кожен шанс. 11:8. Втім, Хімік зробив правильні висновки з домашнього поєдинку та довів до переможного закінчення. І гру, і чемпіонат. Переможну крапку ударом по лінії з четвертої зони поставила Анастасія Чернуха - 25:15.

Волейбольна команда Одеського припортового заводу за кількістю виграних чемпіонатів наздогнала черкаський Круг і луганську Іскру. Щоправда, Хімік виграв шість чемпіонатів поспіль - це раніше нікому не вдавалося зробити.

Для головного тренера Хіміка Сергія Голотова це десятий чемпіонський титул.

У другому матчі другого дня Сєвєродончанка перемогла у чотирьох партіях тернопільську Галичанку. Програвши першу партію, що називається, без варіантів, сєвєродонецькі волейболістки за підтримки своїх глядачів наприкінці другої партії переломили хід матчу, після чого суперник "розвалився".

Таким чином, Сєвєродончанка ще зберігає шанси на друге місце, відстаючи від Орбіти на два очки.

Суперліга-2015/16 України з волейболу

Жінки

Фінальний етап

4-й тур (Сєвєродонецьк)

6 травня

Хімік - Орбіта-ЗТМК-ЗНУ 3:0 (25:12, 25:12, 25:15)

Хімік: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Кальченко.

Орбіта: Фролова, Довгополюк, Герасимова, Кравченко, Дедкова, Скрипак (к); Дерюгіна (л), Кліменова (л), Яструб, Савченко.

Галичанка-ТНЕУ - Сєвєродончанка 1:3 (25:13, 19:25, 15:25 8:25)

Галичанка: Дудник, Стасівська, Карпець, Єфременко, Карпушина, Туркула (к); Вер.Дельрос (л), Дуб’янська, Мадзар.

Сєвєродончанка: Юрченко, Дорсман, Лісеєнкова (к), Хорольська, Балабанова, Афанасьєвська; Луханіна.

Турнірне становище: Хімік - 28 (11), Орбіта - 21 (11), Сєвєродончанка - 19 (11), Галичанка - 4 (11).

Нагадаємо, що команди стартували на 2-му етапі з бонусними очками відповідно до підсумків 1-го етапу. Команда, яка зайняла перше місце - 3, 2-е - 2, 3-е - 1, 4-е - 0.

Відеоогляд матчу Хімік - Орбіта

Коментарі ()