Головне

Чоловіча збірна України обіграла Македонію та виграла Євролігу

02.07.2017 21:54 2301 0
Чоловіча збірна України обіграла Македонію та виграла Євролігу

Чоловіча збірна України з волейболу у фіналі Євроліги обіграла Македонію та стала переможцем турніру.

Після цієї звитяги українці мають право в наступному сезоні виступити в Світовий лізі.

Як відомо, збірна України виграла всі матчі другого кола і посіла перше місце в групі B.

У матчі за 3-тю сходинку збірна Швеції з рахунком 3:1 перемогла команда Данії.

Чи не вперше протягом усього турніру наші хлопці несподівано потужними й точними подачами фактично вибили суперників із прийому. Три поспіль ейси на старті першої партії фіналу задали ритм усьому подальшому протистоянню, оскільки македонці, по всьому видно, подібного від українців не чекали.

Як не чекали і того, що ставку вони знову зроблять не на одного-двох лідерів, а задіюватимуть в атаках усіх і кожного. Й ті самі всі і кожен, незважаючи на фактичну відсутність ротації, поперемінно і невтомно приносили "синьо-жовтій" дружині дорогоцінні очки.

У підсумку, як і в півфіналі, одразу пятеро виконавців записали собі до активу більше десяти пунктів: Максим Дрозд - 20, Олексій Клямар - 15, Олег Шевченко і Володимир Тевкун - по 13, та Андрій Левченко - 12. Їхні ж "вбивчі постріли", у сукупності з класними подачами та надійним прийомом, призвели у стартовому сеті до розгрому - 25:15.

У другому сеті, щоправда, наші гравці примудрилися зробити на подачах одразу 8 помилок, проте все одно впевнено контролювали хід подій на майданчику і постійно вели в рахунку. Наприкінці македонці дещо огризнулися, але не врятувалися - 22:25.

Третя партія, за своїм сценарієм, тривалий час нагадувала першу, бо українці знову втекли у солідний відрив. Здавалося, справу вже зроблено. Певно, здалося так і підопічним Угіса Крастіньша, бо після другого обов'язкового тайм-ауту, за рахунку 16:11, вони дещо втратили концентрацію.

А македонці, яким відступати було вже ніколи, раптово видали потужний відрізок, і незабаром Нікола Гйоргієв, який набрав у підсумку 24 очки, вирівняв становище - 23:23. Далі наші волейболісти заробили матчбол, однак не використали його, і суперники надзусиллями вирвали партію - 26:24. 

Щоправда, радувалися вони цьому недовго, оскільки українці, добряче розлютившись на самих себе, значно додали у швидкості, підключили якісний блок від Дрозда і Левченка, та знову невідпорно взялися гатити з подач. Цим вони суперників спантеличили остаточно і, зрештою, чергова вбивча подача змусила тих помилитися у поєдинку востаннє. 25:13 - сет, матч і весь турнір завершився повним тріумфом збірної України.

Євроліга

Чоловіки

Фінал чотирьох

Фінал

Україна - Македонія 3:1 (25:15, 25:22, 24:26, 25:13)

Андрій Левченко. Світлина взята з Хsport
Світлина прес-служба Федерації волейболу України

За матеріалами прес-служби Федерації волейболу України.

Коментарі ()