Головне

Львівське "Динамо" - чемпіон України з водного поло

28.05.2013 15:13 1169 0
Львівське "Динамо" - чемпіон України з водного поло

Ватерполісти львівського "Динамо" стали чемпіонами України з водного поло. Команда Ігоря Зінкевича у вирішальному матчі львівського туру здолала багаторазового чемпіона України маріупольський "Іллічівець" та обійшла головного суперника у турнірній таблиці.

До омріяних золотих медалей львів’янам залишалося зробити лише останній маленький крок - перемогти харківський "Слобожанець" у заключному матчі туру. І вони це зробили.

Найголовніший поєдинок туру у Львові, який і повинен був розставити усі крапки над і, у басейні СКА прогнозовано зібрав солідну глядацьку аудиторію.

На відміну від матчу у Маріуполі, команди доволі результативно провели перший період гри. Що цікаво, у минулих зустрічах чемпіонату між цими командами перемагав той, хто забивав першим. Як виявилося згодом, ця "традиція" продовжилася й у Львові.

На голи Мартіна Мравіка, Юрія Маметьєва та Вадима Скуратова "Іллічівець" знаходив відповіді у першому періоді. Два м’ячі Тимура Шиліна та гол Владислава Сословського зробили рівновагу на табло - 3:3. Останній, до речі, окрім забитого м’яча, у першій 8-хвилинці підвів свою команду. Через неспортивну поведінку арбітри матчу вилучили Сословського до кінця гри з правом заміни.

У другому періоді "динамівцям" нарешті вдалося вийти вперед на два голи. Маметьєв та Олексій Шведов вдало завершили атаки господарів. У захисті у галичан справи були непогані - у гру по-справжньому ввійшов білоруський воротар Міхаїл Єзерський. Саме завдяки діям львівського кіпера та вдалим діям у захисті маріупольці не закинули жодного гола у ворота суперника.

Третій та четвертий періоди матчу, попри перевагу львів’ян у рахунку, були напруженими та нервовими. Команда гостей розуміла, що втрачати їм нічого, і будь-що намагалася врятувати ситуацію. Утім, багаторазовим чемпіонам України львів’яни не давали зіграти у їхню улюблену гру - на контратаках.

У заключному періоді гри не обійшлося без невеличкої інтриги. Після того, як Тимур Шилін та Дмитро Лавришинець обмінялися голами після пробиття пенальті, Євген Обединський та Олександр Дядюра зробили рахунок 9:7. Часу на диво в "Іллічівця" залишалося вкрай мало, і команда Ігоря Зінкевича "вбила" час, довівши гру до вкрай важливої перемоги.

За матеріалами "Вголос"

Чемпіонат України з водного поло

Чоловіки

За 1-4 місця

26 травня

збірна Севастополя - "Слобожанець" (Харків) 13:16 (3:2, 5:6, 3:3, 2:5)

"Динамо" (Львів) - "Іллічівець" (Маріуполь) 9:7 (3:3, 2:0, 3:2, 1:2)

27 травня

"Іллічівець" - збірна Севастополя 14:10 (2:4, 3:4, 3:2, 6:0)

"Слобожанець" - "Динамо" 11:21 (3:4, 1:6, 2:4, 5:7)

Підсумкове турнірне становище: "Динамо" - 52 (20), "Іллічівець" - 51 (20), "Слобожанець" - 31 (20), Севастополь - 13 (20)

Додамо, що востаннє "динамівці" залишали всіх своїх суперників позаду у чемпіонаті у далекому 1995-му році.

Таким чином, львівське "Динамо" зробило дубль, адже у вересні минулого року виграло і кубок України.

Коментарі ()