Головне

Харківський Слобожанець - новий чемпіон України з водного поло

10.06.2016 23:56 1303 0
Харківський Слобожанець - новий чемпіон України з водного поло

Харківський Слобожанець уперше у своїй історії став чемпіоном України з водного поло серед чоловіків.

Причому цей титул харківські ватерполісти відвоювали у львівського Динамо - команди, яка три попередні сезони поспіль була найсильнішою у ватерпольній національній першості.

Боротьба у "золотому" фіналі згідно регламенту змагань відбувалася до трьох перемог котроїсь зі сторін.

Ватерполістам Слобожанця навіть не знадобилося останнього ігрового дня фіналу, щоби оформити чемпіонство. Серію до трьох перемог вони завершили достроково з рахунком 3:1.

Нагадаємо, що спершу "слобожанці" двічі здолали Динамо у нього ж вдома, 4-го та 5-го червня, з рахунками 7:6 і 6:3, потім у продовженні фінальних ігор у Харкові (9-го червня) мінімально поступилися "динамівцям" - 8:9, а наступного ігрового дня реваншувалися за поразку - 9:7, поставивши заразом переможну крапку і у фіналі.

Золотими медалями чемпіонату України сезону 2015/16 рр. були нагороджені воротарі Віталій Петров, Дмитро Дудіков та Олександр Бураков, а також польові гравці Микита Апостол, Кирило Наволоков, В’ячеслав Скрипник, Олександр Абрамов, Вадим Євстратов, Владислав Мужичук, Олександр Єрмаков, Микита Бажинов, Михайло Черпак, Денис Гурцкая, Геннадій Зайцев, Артем Саліхов.

Готували харків’ян-чемпіонів тренери Сергій Колточихін і Сергій Столяров.

"Сподіваюся, ця перемога стане одним з етапів відродження славного харківського водного поло - того, яке свого часу виховало олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу та Європи. У нас вже сьогодні є сильні гравці (і у Львові також), але, на жаль, немає жодного спортивного закладу (!), який, маючи басейн, культивує розвиток власне водного поло. З’явиться нормальний басейн у Харкові - ми зможемо виступати в чемпіонатах Європи та світу постійно, а не від випадку до випадку", - прокоментував головний наставник Слобожанця Сергій Колточихін.

"Навіть сьогодні, приймаючи вітання, я думаю, як би на наступний сезон зберегти хлопців у команді, знайти спонсорів, щоб утримувати команду коштів міськради, звичайно, замало. Хочу подякувати Динамо за напружені ігри. Чим більше буде таких матчів, тим міцніше ставатиме команда!", - додав він.

А капітан Слобожанця Віталій Петров додав: "Дякую харків’янам за неймовірну підтримку на фінальних іграх у Харкові. Уся команда - молодці. Після тієї єдиної поразки ми провели жорсткий розбір матчу, і це принесло свої результати. В останній грі ми проявили характер, були як єдине ціле. Добре, що є такі сильні суперники як Динамо - чим більше буде таких команд, тим цікавіше буде глядачам, і що найголовніше - тим боєздатніша буде наша збірна".

Нагадаємо, що бронзовими призерами чемпіонату України трохи раніше стали ватерполісти Одеси (тренери Георгій Махарадзе та Володимир Свірідов), і найцікавіше те, що подібно до Слобожанця також вперше у свій історіі.

На 4-му місці фінішувала збірна Київщини, на 5-му - НТУ ХПІ Харків, на 6-му - ВК Маріуполь.

За матеріалами прес-служби ВК Слобожанець

Чемпіонат України-2015/16 з водного поло

Чоловіки

Фінальна серія

9-10 червня

Слобожанець (Харків) - Динамо (Львів) 8:9 (3:1, 3:2, 2:2, 0:4)

Слобожанець - Динамо 9:7 (3:2, 2:0, 1:3, 3:2)

Рахунок у серії до трьох перемог - 3:1

Коментарі ()