Головне

Україна - Греція. Ні гри, ні результату

14.11.2009 21:56 1073 0
Україна - Греція. Ні гри, ні результату

Матч збірних України та Греції залишив двояке враження не тільки через результат. Так, всі ми звикли до відверто невидовищного футболу команди Олексія Михайличенка, і знали, що колектив Отто Рехагеля також більше вміє утримувати свої ворота сухими ніж забивати. Але все-таки, хотілося би побачити саме командну гру в Афінах, а не рвані і безсистемні зусилля окремих виконавців.

Поки головна характеристика нашої гри - це безліч помилок у центрі поля, особливо при прийомі та передачах, та хронічна нереалізація тих можливостей, які все таки вдалося створити. Власне, суперники не змогли протиставити нашим практичного нічого суттєвішого, але кілька разів загрожували воротам П'ятова та змушували захист панікувати.

Матч розпочався із повільних позиційних атак господарів, які при втраті м'яча практично протягом усього матчу одразу починали активно пресингувати українців на їх половині поля. Зокрема через це нашим вдалося налагодити контроль м'яча лише після стартової десятихвилинки. Однак перший справді небезпечний момент наші створили якраз біля своїх воріт. Гекас прорвався після провалу наших захисників і міг сам пробивати, але віддав у центр на Салпінгідіса. Той забив, проте перед цим лайнсмен зафіксував поза грою у Гекаса.

Перший напівмомент українці створили на 20 хвилині. Руслан Ротань мав чудову можливість забивати з межі штрафного, але дуже довго приймав рішення, щож робити далі, і, зрештою, пробив. У парі метрів від стійки. Ще за хвилину захист господарів перенервував після гострого прострілу Руслана з бровки, але впоратися із ситуацією зумів.

Наступні 15 хвилин глядачі мали можливість відпочити від серйозних загострень. Тільки на 35 хвилині Мілевський зумів чудовим пасом знайти Гусєва. Перед Олегом був один захисник, Олег зробив відмінним швидкісний ривок і зміг пробити з гострого кута - Цорвас з другої спроби зафіксував.

А наприкінці тайму могли і мали забивати греки. Нам пощастило - у двох інфарктних атаках м'яч таки виносився за межі штрафного Андрія П'ятова. Але греки продовжували тиснути і на останній хвилині тайму організували найнебезпечніший момент за 45 хвилин. Це Карагуніс навісив у центр штрафного, де повітря виграв далеко не найвищий Гекас. П'ятов зумів згрупуватися і взяти удар буквально на лінії воріт.

Другий тайм, незважаючи на вихід Ярмоленка замість Ротаня (Андрій, до речі, "прокинувся" лише під завісу матчу), картини на полі не змінив. Після витриманих 10 хвилин не дуже активного натиску греків, наші одразу мали забивати. Мали, але не забили. У швидкій контратаці Шевченко знайшов пасом Гусєва, який опинився на позиції центрфорварда. Олег у вигідній ситуації не зміг ні прийняти, ні вдарити. Щоб не втратити м'яч Гусєв скинув назад на Мілевського, але той пробив по горобцям.

Далі господарі більше володіли м'ячем і намагалися бити при першій можливості, але П'ятов брав усе, що летіло в його бік. Забігаючи наперед, Андрій тільки раз помилився за увесь матч, але цей раз міг стати вирішальним.

На 68 хвилині пожвавлення у події на полі вніс дальній потужний удар Михалика - Цорвас зумів дістати м'яч.

Далі варто згадати лише 81 хвилину і знову нашу "славну" нереалізацію. Андрій Ярмоленко нарешті продерся лівою бровкою, віддав у центр штрафного на Мілевського, який вирішив нагадати усім про часи Макса Шацького у "Динамо". Ні прийому, ні удару Артем зробити не зміг, але встиг відпасувати на Тимощука. Щось не так пішло і у Толіка, який так любить скидки під удари з 20-25 метрів - "баварець" замість очікуваного "гарматного пострілу" віддав вперед на Шевченка, який вже був закритий захисниками.

84 хвилина могла стати "помилкою Філімонова" (не за суттю, а за значенням) для Андрія П'ятова. Голкіпер не дотягнувся до м'яча на виході і "сухими" ворота лишилися тільки зусиллями Кобіна. У цей момент Михайличенко вирішив кинути у бій Алієва, який явно засидівся на лавці у "Динамо". Але ніколи Сашко не вмів бути "джокером замін", не зумівши пожвавити гру у нападі.

Особливо варто згадати "ендшпіль" зустрічі. На останніх секундах Євген Хачеріді програв боротьбу у повітрі після навісу з правого флангу і величезний Кірьякос, який увесь матч "висів" на Шевченку, пробив у лічених сантиметрах від стійки. Саме цей момент і активніша гра греків в останні десять хвилин могли принести дуже неприємні 1:0 перед вирішальною грою у Донецьку.

Греція - Україна - 0:0

Україна: П'ятов, Ракицький, Кучер, Тимощук, Шевченко, Гусєв (Алієв, 83), Мілевський, Хачеріді, Кобін, Михалик, Ротань (Ярмоленко, 46)

Греція: Цорвас, Вінтра, Спіропулос, Папастопулос, Кірьякос, Морас, Кацураніс, Карагуніс, Салпінгідіс (Мітроглу,71), Самарас, Гекас (Харістеас, 64)

Попередження: Папастопулос (60).

Коментарі ()