Головне

Арсен Венгер: "Арсенал" Шовковським не цікавився

11.06.2010 06:56 763 0
Арсен Венгер: "Арсенал" Шовковським не цікавився

Південна Африка, напевно, єдине місце в світі, де в аеропорту могли не впізнати всесвітньовідомого тренера Арсена Венгера з лондонського "Арсеналу".

Журналіст і ведучий програми "Третій Тайм" на телеканалі ICTV Микола Васильков виявився єдиним, хто полетів до Південної Африки. Він разом із телевізійною групою мандруватиме містами ПАР протягом червня. І братиме ексклюзивні інтерв'ю для "Чемпіона".

- Пане Арсене, ви прилетіли з Лондону?

- Ні, я зробив пересадку в Мюнхені. Летів 12 годин вночі, спав, читав журнали, дивився кіно.

- Яка ваша місія на Чемпіонаті Світу.

- Я один із запрошених фахівців оргкомітетом ФІФА та компанією Castrol, ми будемо давати прес-конференції на цікаву тему: куди рухається футбол!

- І куди він рухається?

- Футбол стає атакувальним, і наступне десятиріччя покаже, що перемагатиме той, хто зможе швидше долати дистанцію на полі, а не ті, хто контролює простір.

- Таке формулювання незрозуміле...

- А поговоримо про це на екваторі групового турніру. Я вам покажу на прикладах, як сьогодні атакує, наприклад, Іспанія, і як атакує Голландія. Це небо і земля.

- Тобто, Іспанія швидша?

- Навпаки. Іспанці мають чудову команду, проте їхня командна швидкість - це швидкість кожного гравця. А м'яч по полю можливо пересувати не лише в ногах, а й ногами. Довгі передачі голландців і їхнє вміння змінювати темп - ось що стане показовим.

- Ви, часом, не на Голландію на цьому Мундіалі ставите?

- Ні, чемпіонат світу занадто довгий, аби його виграли голландці. Пройти всю дистанцію зможуть ті, хто грає у силовий футбол. Це німці та англійці.

- Я знаю, що Castrol Predictor категорично передрікає чемпіонство Бразилії....

- Predictor аналізує статистику, матчів усіх учасників чемпіонату за останні п'ять років. А я вам кажу про те, що є окремо взятий формат, ти мусиш зіграти від трьох до семи ігор терміном від двох до чотирьох тижнів, у незвичній обстановці, за незрозумілої погоди на полях і стадіонах, яких ніколи в житті не бачив. Тут все вирішуватиме не статистика, а стратегія.

- Ви будете спілкуватися з іншими тренерами тут?

- Я буду зустрічатися з багатьма, проте переважно із тими, хто близькій мені за філософією.

- Чи правда, що "Арсенал" хоче придбати українського воротаря Шовковського?

- Ні. Шовковський чудовий голкіпер, проте ним ми не цікавилися.

Ця розмова тривала 15 хвилин від стійки реєстрації до миті отримання вантажу у терміналі аеропорту Тамбо. Арсен Венгер з маленькою валізою без перешкод минув натовп уболівальників і зник за воротами, ніким не впізнаний.

Коментарі ()