Головне

У ПАР стартує чемпіонат світу

11.06.2010 08:53 608 0

У п'ятницю, 11 червня, у Південно-Африканській республіці стартує чемпіонат світу з футболу.

Це перший чемпіонаіт світу на африканському континенті.

У змаганнях беруть участь 32 команди, 13 з яких представляють Європу, 6 - Африку, 5 - Південну Америку, 4 - Азію, 3 - Північну і Центральну Америку, 1 - Океанію.

Старий світ у ПАР представлятимуть Англія, Греція, Данія, Іспанія, чинні чемпіони - Італія, Нідерланди, Німеччина, Португалія, Сербія, Словаччина, Словенія, Франція та Швейцарія.

Африка буде представлена збірними господарів мундіалю, Гани, Кот-д'Івуару, Нігерії, Камеруну та Алжиру.

Від Південної Америки путівки вибороли Аргентина, Бразилія, Парагвай, Чилі та Уругвай. Від Північної - Гондурас, Мексика і США.

За футбольну Азію гратимуть обидві Кореї та Японія. Також "азійською" вважається національна команда Австралії. "Океанічне" місце дісталося Новій Зеландії.

Єдиним українцем на першості стане нападник збірної Австралії і вихованець миколаївського футболу Микита Рукавиця.

Змагання приймуть дев'ять міст та десять стадіонів: Блумфонтейн, Кейптаун, Дурбан, Йоганнесбург, Нельспрюйт, Полокване, Порт-Елізабет, Преторія та Рустенбург. Єдиним містом, в якому готові дві арени, є діловий центр країни Йоханнесбург. Загальна місткість стадіонів - 577 700 місць.

Команди поділені на 8 груп по 4 збірні, перші два переможці яких виходять до 1/8 фіналу. Далі змагання відбуватимуться за олімпійською системою.

Матч-відкриття турніру у п'ятницю о 17.00 за київським часом зіграють збірні ПАР і Мексики. Починаючи з суботи, ігри групового етапу відбуватимуться щодня о 14.30, 17.00, 21.30. "Чемпіон" вестиме текстові трансляції всіх матчів першості.

Фінал відбудеться 11 липня на стадіоні Soccer City (94 700 глядачів) у Йоганнесбурзі.

В Україні всі матчі мундіалю транслюватимуть ICTV та Перший національний.

Детальніше про чемпіонат.

Коментарі ()