Головне

ЧС-2010. Народжений повзати літати не зможе

22.06.2010 19:00 770 0
ЧС-2010. Народжений повзати літати не зможе

Перед останнім туром від Франції та ПАР мало хто чекав змістовної гри і виходу до плей-офф.

Єдиною інтригою поєдинку була відповідь на запитання: чи зможе Франція не зганьбитися в останньому матчі після того бруду, який гравці, чиновники і тренери команди вилили одне на одного.

Не змогла. Та непевне не дуже й хотіла. Зважаючи на те як команда відіграла матч, у її діях не прослідковувалося жодного бажання грати. Тільки під кінець матчу, коли африканці вже втомилися і втратили віру у те, що вони зможуть забити французам ще двічі, підопічні Доменека змогли показати хоча б щось і забити гол престижу.

А що ж господарі турніру. Збірна ПАР відіграла рівно так, як ця команда могла відіграти в даній ситуації. Я, наприклад, не поділяю захвату коментаторів УТ-1 від гри африканців.

Почнемо з того, що команда грала проти немотивованого і деморалізованого суперника. Забила команда не внаслідок креативних дій, а після двох помилок у захисті. Фактично, все, що могла запропонувати ПАР супернику - швидкість. Як тільки команда почала втомлюватися, навіть у десятьох французи змогли відсунути гру від своїх воріт.

Щодо самої гри, то її долю багато в чому вирішило вилучення Гуркюффа на 26 хвилині. Безперечно, фол був, і, напевне, він тягнув на червону, якщо керуватися нинішніми інструкціями для суддів, але чи перемогла б ПАР, якби команди лишилися у рівних складах, це ще велике питання. Навіть не зважаючи на те, що африканці вийшли вперед ще у рівних складах.

Обидва голи, як уже було сказано, наслідок помилок Франції у захисті. Спочатку  на 21 хвилині під час кутового помилилися Льоріс, який не добрався до м'яча, і Діабі, який програв верхову боротьбу Хумало і дав пробити впритул.

На 38 хвилині помилився фактично весь захист Франції, який дозволи м'ячу дійти фактично до лінії воріт, звідки його і забив Мфела.

М'яч французів нічого не вирішував, але він більшою мірою став наслідком командних дій - пас із глибини на Рібері, той виборює м'яч, стягує на себе захисника і воротаря, і замість того, щоб пробити, віддає ліворуч на Малуда, який забиває у порожні вже ворота.

Турнір для обох команд закінчився, і підсумкове турнірне розташування, як на мене, є максимально справедливим. Ні ПАР, ні тим більше Франція не показали гри, яка була гідна стадії пле-офф.

А отже цілком логічно, що далі йдуть Мексика і Уругвай, які, до своєї честі, в останньому матчі не стали грати на нічию, яка влаштовувала їх обох, а показали справжній атакувальний футбол.

Мексика, майже напевне зіграє в 1/8 фіналі з Аргентиною, тільки диво може завадити команді Марадони втратити перше місце в групі. Суперник Уругваю, буде відомий сьогодні пізно ввечері.

    І В Н П М О
  1 Уругвай 3 2 1 0 4-0 7
  2 Мексика 3 1 1 1 3-2 4
+1 3 ПАР 3 1 1 1 3-5 4
-1 4 Франція 3 0 1 2 1-4 1
Коментарі ()