Головне

ЧС-2010. Італія злетіла з чемпіонського трону

24.06.2010 18:59 1154 0
ЧС-2010. Італія злетіла з чемпіонського трону

Епоха чемпіонської команди Марчело Ліппі зразка 2006 року закінчилася - ганебно, швидко і безславно.

На чемпіонаті світу в ПАР італійці з двома очками зайняли останнє місце в групі F і їдуть додому під гул вувузелов. Катом Італії стала бойовита команда Словаччини, яка зуміла перемогти іментих італійців з рахунком 3:2 і тим самим вийти до 1/8 фіналу турніру.

У матчі з Італією словаки були просто сильніші, а ось пихаті італійці такі і не зрозуміли, як грати з цією командою. Ді Натале, Яквінта, Каннаваро, Дзамбротта - це все лише імена, гучні у футболі, але не в цій грі. Гаттузо - "хоробре сердце" Італії запам`ятався лише тим, що ледве не відірвав ногу Штрба.

Історію збірної ж Словаччини творила вся команда, а героєм став Роберт Віттек, який зумів оформити у ворота Скуадри Адзурри "дубль".

Словаки грали просто, але надійно і швидко. Їх атаки були комбінаційними, і майже завжди несли небезпеку для воріт Маркетті.

За весь перший тайм Італія зуміла лише один раз вдарити у площину воріт, а ось Словаччина закінчила першу половину гри переможцем. Другий тайм і заміни Ліппі не змінили хід матчу.

Словаччина добре контролювала м`яч і не мала проблем у центрі поля, і в результаті знову забила. Відзначився Віттек, який випередив одного з кращих захисників Серії А Кьєлліні.

Після другого голу у свої ворота Італія занервувала, а не стала грати зліше, і краще. Гол Ді Натале на 81-ій хвилині матчу струсонув італійців, але не більше. Італії варто було забити хоча б ще один гол, щоб вповзти в 1/8 фіналу з трьома очками, але замість цього вони пропустили третій. Спрацювала заміна Вайсса і гол забив Копунек, який легко перекинув м`яч через Маркетті, обійшовши трьох захисників Італії після вкидання ауту.

Ось в додані арбітром 5 хвилин до основного часу Італія стала схожою на ту, якою вона мала бути весь матч. На 92 хвилині красивий удар з метрів 19 Квальярелла під поперчку воріт і вже 3:2. Здавалося Словаччина "попливла", але цим не скористалися італійці. Міг стати героєм Італії хоча б на якийсь час Пепе, але і він не поцілив у ворота з метрів восьми.

Словаки ж час, який залишався до закінчення матчу вистояли, і заслужено пройшли до плей-офф, де найпевніше будуть грати з Нідерландами.

    І В Н П М О
  1 Парагвай 3 1 2 0 3-1 5
+2 2 Словаччина 3 1 1 1 4-5 4
  3 Нова Зеландія 3 0 3 0 2-2 3
-2 4 Італія 3 0 2 1 4-5 2
Коментарі ()