Головне

ЧС-2010. США - Гана. "Чорні зірки" перемагають у додатковий час

26.06.2010 19:01 903 0
ЧС-2010. США - Гана. "Чорні зірки" перемагають у додатковий час

Збірні США та Гани поки що лідери за кількістю ігрового часу на чемпіонаті світу в ПАР. Саме в їхньому матчі 1/8 фіналу ЧС-2010 було зіграно перший овертайм. До пенальті справа не дійшла.

І американці, і ганці запропонували глядачам класний матч. Він був далеко не досконалим з точки зору техніки, якості виконання та інших речей, які цікавлять лише тренерів команд. Але після великої кількості "прісних" зустрічей на груповому етапі хотілося якраз чогось "гострішого". Динаміки й азарту не пошкодувала жодна з команд.

Початок гри був традиційним: збірній США забили. Після матчу "янкі" в один голос скаржитимуться на те, що так далі жити не можна. Не завжди вдається відігратися, як у зустрічах із Англією чи зі Словенією. Ось якраз цього вечора і не вдалося.

Кевін-Принс Боатенг, вирощений системою бундесманншафт, але у футболці збірної Гани вже на 5-й хвилині матчу щедро "додав перцю" грі. Принс  неначе на білому коні втік від чотирьох американських захисників, змусив Тім Ховарда допуститися елементарної помилки (не закрив ближній кут воріт) та відправив м'яч у сітку.

Решту сорок хвилин тайму Інкум та Асамоа щиро намагалися збільшити рахунок на свою користь. Інша думка була у Донована, Демпсі, Фіндлі та Алтідора: цей квартет невтомно підвищував трансферну вартість ганського воротаря Річарда Кінгсона. Голкіпер "чорних зірок" провів ще один фантастичний матч, продовживши список своїх героїчних сейвів групового етапу.

Одразу ж після перерви команда Боба Бредлі побігла відіграватися, але Кінгсон так само залишався на воротах, феєричний сейв трохи збив американський запал. Але гол у ворота Гани прийшов звідти, звідки не очікували. Капітан команди Менса збив Демпсі, який проривався до воріт. Угорець Кассаі поставив пенальті. Донован дуже хвилювався, перш ніж виконати удар. Та й м'яч полетів дивно - трохи правіше і взагалі не потрапив би в сітку. Але - 1:1 і все починається спочатку.

Та наступні півгодини хоч і були насичені атаками обох команд, але постійно наштовхувал на думку про те, що без додаткового часу не обійтися.

І тут на сцену вийшло знову американське невезіння. Асамоа Гьян забив майже  одразу після того, як команди розбіглся від центрального кола. Ганський захист зробив аналіз помилок другого тайму, коли не втримал переможний рахунок, і вдруге такий подарунок американцям не зробив.

Отже, в турнірі все ще залишається одна африканська збірна. Симпатична команда Бредлі і Ко летить додому, а на нас чекають неймовірні як для 1/8 фіналу матчі Англія - Німеччина та Аргентина - Мексика.

США - Гана - 1:2 (0:1, 1:0, 0:1, 0:0)

Голи: 0:1 -  К. Боатенг (6), 1:1 -  Донован  (62, пен), 1:2 -  Гьян  (93).

США: Ховард, Черандоло, Демеріт, Боканегра, Борнстайн, Кларк (Еду, 31), Донован, Бредлі, Демпсі, Фіндлі (Файлхабер, 46), Алтідор (Гомес, 90).

Гана: Кігсон, Пейнтсіл, Менса, Джонатан, Сарпей (Едді, 72), Аннан, Асамоа, К. Боатенг (Аппіа, 78), Інкум (Мунтарі, 90), Айю, Гьян.

Попередження: Кларк (7), Черандоло (18), Менса (61), Боканегра (68), Айю (90+2).

Коментарі ()