Головне

ЧС-2010. Нідерланди - Словаччина: прогнозована перемога фаворитів

28.06.2010 18:59 1710 0
ЧС-2010. Нідерланди - Словаччина: прогнозована перемога фаворитів

Словаки непогано почали матч, але голландці швидко перевели гру повністю до воріт суперників. При цьому перший тайм пройшов у невисокому темпі. А після голу швидкості і того впали. Нідерланди ніби пропонували Словаччині йти в атаку. Ті відмовлялися.

А перший гол вийшов дуже красивим. Нідерланди добре зіграли у відборі на власній половині поля, і Снейдер довгим пасом вивів Роббена до штрафної. Арьєн у своїй манері, зміщенням у центр, обіграв двох захисників і пробив з-під них. Сам удар був не сильним, але точним, у кут воріт.

Другий тайм повеселіше пройшов. Знову ж Словаччина розпочала активніше. Але після п'яти хвилин ледве не пропустила. Муха відбив удар Роббена. Ситуація була майже ідентичною тій, коли зафіксували перше взяття воріт. Відразу ж після даного епізоду Арьєн отримав м'яч у штрафній і відпасував у центр на Матейсена. І тут вище усіляких похвал зіграв воротар.

Словаки прийшли до думки, що вони ж все-таки програють, тільки ближче до середини тайму. Спочатку Гамшик а-ля Роббен зіграв і з меж штрафного майданчика пробив під поперечину. Стекеленбург врятував. Як врятував і кількома секундами пізніше, коли провалився центр захисту, і Віттек опинився сам перед воротарем. Хоча і удар нападника не став надто складним - точно у голкіпера.

У ці хвилини арбітр почав більше свистіти на користь Нідерландів. Це словакам аж ніяк не могло подобатися. Першим занервував тренер, потім - Шкртел. Саме під час того, як захисник почав кричати на арбітра, "помаранчеві" швидко розіграли штрафний і після помилки на виході Муха Кайт підхопив м'яч, зупинився і віддав під удар Снейдеру.

А до цього ще один момент мав Віттек. Він знову опинився перед воротами, та пробив вище воріт. І хто знає, як би завершився матч, забий тоді форвард. Адже на останній хвилині компенсовано часу суддя поставив пенальті у ворота Нідерландів.

Коментарі ()