Головне

ЧС-2010. Іспанія переграла Португалію

29.06.2010 23:21 1061 0
ЧС-2010. Іспанія переграла Португалію

Матч піренейського дербі міг би стати прикрасою не тільки однієї восьмої, але і фінального протистояння чемпіонату. Боротьба тактики і техніки - це про зустріч команд Вісенте Дель Боске та Карлуша Кейроша. Боротьба, в якій обов'язково мав бути переможець і переможений.

Іспанці прогнозовано вийшли на матч у тому ж складі, яким грали у матчі проти Чилі. І з перших секунд підопічні Дель Боске, які зробили ставку на флангові проходи, могла забивати.

В ці хвилини активністю вирізнявся лівим фланг атак Іспанії, де по черзі діяли і Торрес, і Вілья. Перший удар ліверпульського Фернандо і наступні два від Вільї були схожими наче брати-близнюки: футболісти били з однієї позиції та одним маневром. В усіх випадках безумовно найкращий гравець у складі Португалії Едуарду парирував постріли.

До середини тайму португальцям вдалося вирівняти гру і провести кілька непоганих контвипадів. А на 20 хвилині вже Касяльяс змушений був виручати свою команду після удару Тіагу і власної помилки. На щастя для всього королівського почту Мадриду Алмейда не зумів пропхнути м'яч за лінію воріт.

Ще за вісім хвилин після прямого пострілу Роналду зі штрафного Касільяс помилився вдруге. Але у цьому епізоді голкіпера виручив Піке, який був першим на м'ячі. Іспанія відповіла одним з багатьом пострілів з "пристрілки" повз стійки - Хаві.

Однак перший тайм все таки варто занести до активу Португалії, яка менше контролюючи м'яч грала цікавіше та гостріше. За останні шість хвилин тайму ще тричі партнери Кріштіано загрожували воротам його одноклубника - Алмейда промахнувся по м'ячу, Сімау не встиг добігти раніше за Касільяса, а Тіагу головою пробив повз стійку.

Другий тайм Іспанія почала активніше. Однак, як і раніше, моменти виникали біля воріт сам команди Дель Боске. Загрожував Касільясу Алмейда. Ключовими у матчі варто назвати одночасну заміну в обох командах на 58-59 хвилинах, коли на газон вийшли Данні та Льоренте. І якщо перший був малопомітним на полі, то баск до кінця матчу міг забивати кілька разів.

Власне, перший дотик до м'яча у Льоренте мав стати гольовим, але Едуарду якимось дивом зреагував на удар впритул. Іспанія натиснула ще і зрештою пробила неприступні редути сусідів. Блискучий Хаві п'яткою скинув м'яч на неприкритого Вілью і той з другої спроби пробив Едуарду.

Португалії було необхідно гостро і масовано атакувати. Вже за 9 хвилин Кейрош кинув в бій двох свіжих гравців атакувального плану, однак загострювати продовжували тільки іспанці. Чого вартий тільки постріл Вільї у дев'ятку метрів з 27-ми, який витягнув голкіпер Португалії?

На доречний у таких випадках штурм партнери Роналду (який зовсім випав з гри у другому таймі) спромоглися лише у доданий арбітром час. Іспанцям, з їх приголомшливим контролем м'яча, дотягнути час було лише справою техніки.

Іспанія - Португалія - 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Вілья (63).

Іспанія: Касільяс, Рамос, Піке, Пуйоль, Капдевіла, Бускетс, Алонсо (Марчена, 90+3), Іньєста, Хаві, Торрес (Льоренте, 59), Вілья (Педро, 88).

Португалія: Едуарду, Карвалью, Р. Кошта, Алвеш, Коентрау, Пепе (Мендеш, 72), Мейрелеш, Тіагу, Сімау (Лієдсон, 72), Роналду, Угу Алмейда (Данні, 58).

Попередження: Алонсо (74), Тіагу (80).

Вилучення: Р. Кошта (89).

Коментарі ()