Головне

ЧС-2010: Парагвай - переможець Аргентини і Бразилії

06.06.2010 09:06 600 0
ЧС-2010: Парагвай - переможець Аргентини і Бразилії

Парагвай: назва та форма

Назва футбольної збірної Парагваю чітко вказує на країну, яку представляє команда. "Гуарані" - це й одна з двох офіційних мов Парагваю, і назва самого народу, який населяє цю країну. А ще це один із найвідоміших парагвайських клубів. Також уболівальники Парагваю називать улюблену збірну "альбіроха" - "біло-червоні".

Домашня форма парагвайців - сині гетри, сині труси та червона футболка із білими поздовжніми смугами (яка прихильнкам чемпіонату Іспанії нагадає форму мадридського "Атлетіко"). Гостьовий комплект - білого кольору.

Парагвай: історія

Збірна Парагваю тричі долала груповий раунд чемпіонатів світу (в 1986, 1998 та 2002 роках). У 1998 парагвайці поступилися майбутнім чемпіонам французам у драматичному матчі 1/16 фіналу. Вже у додатковий час, на 114 хвилині, Лоран Блан забив перший "золотий гол" чемпіонату світу). Двоє гравців тієї команди потрапили до символічної збірної чемпіонату: захисник Карлоса Гамарра та голкіпер Хосе Луїс Чилаверт.

Головні перемоги команди на великих турнірах мали місце у 1953 та 1979 році, коли "біло-червоні" вигравали Кубок Америки, в якому брали участь 33 рази. На Олімпіаді в Афінах-2004 парагвайцям дісталося срібло.

Парагвай: кваліфікація-2010

У зоні КОМНЕБОЛ Парагвай став третім, обійшовши Аргентину. Це дозволило збірній отримати пряму путівку до ПАР (на чемпіонат світу потрапляли перші чотири країни з десяти).

Парагвай: тренер

Головного тренера збірної Парагваю Херардо Мартіно вболівальники визнали кращим гравцем за всю історію клубу "Ньюеллс Олд Бойс" (Росаріо, Аргентина). Мартіно зіграв у складі "Олд Бойс" 505 матчів - це ще один клубний рекорд. За національністю Мартіно аргентинець. Але це не завадило йому обіграти співвітчизників у кваліфікаційному раунді Чс-2010.

Парагвай: голкіпер

Для головного голкіпера Парагваю Хусто Вільяра ("Вальядолід", Іспанія)  африканський чемпіонат світу буде вже третім у кар'єрі, але на жодному він не зіграв достатньо матчів. У Франції-1998 Вільяр був на лавці, оскільки на воротах стояв неперевершений Чилаверт, а на чемпіонаті  світу-2002 Хусто отримав травму на сьомій хвилині першого ж матчу. Але до ПАР у якості туристів їдуть його товариші по амплуа Альдоа Бобаділья та Дієго Баррето.

Парагвай: захисники

Деніс Каніса з мексиканського "Леону" - єдиний парагвайський футболіст, який потрапляв до списку гравців на 4 чемпіонати світу. На двох з центральним захисником Паоло да Сільвою вони награли 167 матчів за національну збірну. Що цікаво - наймолодшим з захисників 27 років, що ще раз підкреслює важливість досвіду для гри в захисті.

Оскар Кардосо, фото Record.pl

Парагвай: півзахисники

У центрі парагвайського півзахисту - англо-німецька зв'язка Джонатана Сантани з "Вольфсбургу" та Крістіана Рівероса з "Сандерленду". Найвірогідніше, що допомагати їм будуть Енріке Вера та Едгар Баррето. В заявці також присутні Нестор Ортігоса та Віктор Касерес.

Парагвай: форварди

Уболівальникам "Шахтаря" варто подитися ігри Парагваю, адже за цю команду забиватиме голи кращий бомбардир чемпіонату Португалії, трансферна мета (чи ні, зважаючи на спростування) "Шахтаря" Оскар Кардосо. "Кардосо - чудовий футболіст, у нього гарне чуття на голи. Я б хотів бачити Кардосо в "Шахтарі", - ця заява Мірчі Луческу, певно, змусила задуматися керівництво донецького клубу. У складі Парагваю ще йй третій бомбардир чемпіонату Німеччини: Лукас Барріос заби 18 голів у 33 матчах.

Парагвай: букмекери

З одного боку лідерство Італії у цій групі ні в кого не викликає сумніву. З іншого - Словаччина та Парагвай так легко не здадуться. На думку букмекерів, "гуарані" обходять словаків. Тож цікавіше буде звичайним глядачам в очікування, хто ж зможе пройти до наступного раунду.

Коментарі ()