Головне

ЧС-2010. Нідерланди несподівано перемогли Бразилію. ВІДЕО

02.07.2010 19:34 453 0
ЧС-2010. Нідерланди несподівано перемогли Бразилію. ВІДЕО

До матчу більшість фахівців і вболівальників були категоричними щодо своїх прогнозів на матч - Бразилія має значно кращі шанси на вихід до півфіналу. А зважаючи на сітку турніру і потенційних суперників - перемога у чвертьфіналі фактично прирівнювалася до виходу до фіналу.

Бразильці, напевне, склали своєю грою найбільш цілісне враження на турнірі. Голландці навпаки долали кожну перешкоду з зусиллями, хоча і показували, переважно, кращу за суперника гру.

Перший тайм матчу, а особливо перші хвилин 15-20, довели небезпідставність таких думок.

Бразилія почала без розвідки і вже до 10 хвилини двічі забила. Обидва рази відзначився Робіньо. Щоправда, перший гол, на 9-й хвилині, арбітр скасував через офсайд у Даніеля Алвеса, який віддав гольовий пас.

Хвилиною пізніше Робіньо отримав шикарний вертикальний пас із центрального кола від Феліпе Мело, вийшов сам-на-сам і в дотик пробив повз воротаря.

Голландці тривалий час не могли оговтатися. Роббен весь час йшов у обіграш, застосовуючи свій коронний фінт зі зміщенням вліво, але постійно втрачав м'яч.

На 26 хвилині Бразилія мала забивати вдруге. Алвес прострелив з правого флангу, Жуан зіграв на випередження, але з 7 метрів пробив вище воріт.

Напевне найнебезпечніший момент стався на 31 хвилині, коли Кака, після швидкої комбінації, яку почав на лівому фланзі Робіньо, отримав м'яч біля штрафного і пробив у дальню дев'ятку. Голландців врятував воротар.

Другий тайм європейці почали гостріше, проте гостроти у їхніх діях не додалося. Гостроту у матч внесли самі бразильці. На 54 хвилині Снейдер виконав черговий навіс з правого флангу, ніхто з голландців до м'яча не встигав, але Сезар і Мело не поділили м'яч, і захисник зрізав його у власні ворота.

Після цього моменту ініціатива потихеньку перейшла до європейців, які стали більше володіти м'ячем, відсунувши гру від власних воріт.

На 68 хвилині Нідерланди забили вдруге. При цьому комбінація, яка призвела до голу, часто застосовувалася на цій першості бразильцями.

Роббен з правого флангу подав кутовий на ближній кут воротарського, Кайт перевів його далі у вортарський, а звідти Снейдер головою відправив м'яч у дев'ятку - 2:1. І бразильці мають показати те, на що багато людей хотіло подивитися на цій першості - як Бразилія зіграє, коли пропустить і програватиме.

Треба сказати, що команда розвалилася одразу. Замість того, аби грати у футбол, бразильці перейшли на полювання за суперником - безліч дрібних і середньої важкості фолів скінчилася сольним номером Феліпе Мело. Бразилець не тільки збив, а ще й потоптався по Роббену, за що цілком справедливо отримав червону картку.

За 20 хвилин, що лишалися до кінця матчу, швидше голландці могли збільшити рахунок, аніж Бразилія відігратися. Зокрема, на останній хвилині троє гравців у помаранчевій формі вийшли на воротаря і захисника, але примудрилися навіть не пробити по воротах.

Отже, Нідерланди доволі несподівано, але від того не менш заслужено, виходять до півфіналу, де зіграють з переможцем пари Уругвай - Гана.

0:1

1:1

2:1

Вилучення Мело

Коментарі ()