Головне

ЧС-2010. Нідерланди стали першим фіналістом чемпіонату світу ВІДЕО

06.07.2010 23:28 345 0
ЧС-2010. Нідерланди стали першим фіналістом чемпіонату світу ВІДЕО

Відео голів

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

Третій фінал чемпіонатів світу для голландців дався не так просто, як про це можна було судити з букмекерських ставок перед матчем. Уругвай показав нічим не слабкіший, місцями цікавий футбол, і змусив всі Нідерланди нервувати на останніх секундах гри.

Команди розпочали гру із обережного "розкачування", неспішно комбінуючи з думкою про захист. Перше загострення очікувано виникло біля воріт американців - Кайт "зумів" пробити вище воріт після помилки Муслери.

Нідерланди після кількох стартових хвилин спокійно забрали м'яч до своїх ніг, і результат володіння не забарився - на 13 хвилині Санйдер вгатив м'яч у заблукалого ван Персі, а вже за триста секунд ван Бронхорст ідеальним ударом здалеку не залишив шансів воротареві - такі постріли від стійки, здається, апріорі не беруться.

Уругвай занервував і спробував піти вперед. Однак у ці хвилини Форлан і Ко не могли нічого протиставити голландцям, які спіймали свою гру. Варто відзначити відчайдушні кидки у ноги Годіна та Касереса, які не дали Ван Персі та Роббену вирішити долю путівки у першому таймі.

Перший удар у площину воріт Уругвай зумів завдати лише на 36 хвилині. Однак вже другий став голом - своє вагоме слово сказав переможець Ліги Європи і один з кращий гравців Європи у сезоні. Після сейву Муслери (пробивав Кайт) швидкий випад завершився ефектно-ефективним ударом Форлана - пряма відповідь на постріл ван Бронхорста.

Останні п'ять хвилин тайму Уругвай провів у пошуках щастя біля воріт Стекеленбурга. І як би повернулася гра, якби підопічні Табареса зуміли провести ще одну гостру атаку?

Початок другої половини гри став холодним душем для європейців. Нідерланди наче пригадали свою давню хворобу пропускати нелогічні м'ячі. Один "обрізався" біля власних воріт, іншому довелося кидатися в ноги, третьому - виносити м'яч з порожніх воріт. Останнім, хто врятував команду, став ван Бронхорст, а ударом у беззахисну рамку відзначився Альверо Перейра.

Наступні 15 хвилин на полі не відбувалося нічого цікавого, окрім боротьби і помилок. Розбудив приспаного футбольного бога потужний удар Форлана у ближній кут - Стекеленбург виявився на місці. Всевишньому явно не сподобалася така зухвалість і він наслав на Уругвай епідемію ... голів Голландії.

На 68 хвилині Кайт не зумів забити у порожні ворота. За нього вже у наступній атаці там розписався Снейдер, який зумів ідеально влучно пробити у дальній кут. За обидві атаки партнери мають дякувати нестримному диспетчеру ван Персі.

Далі асистувати випало Кайту. За три хвилини після голу Снейдера подачу з флангу замкнула голова Роббена - 1:3 і за такої гри Уругвай міг казати "до побачення" усій Південній Африці.

Голландці були так явно розчаровані суперником, в якого нічого не виходило попереду, що вирішили допомогти Уругваю. Спочатку на 86 хвилині Роббен щедро не реалізував побачення із Муслерою, а потім усією командою "тюльпани" проґавили "домашній сюрприз".

На полі вже не було Форлана, і замість удару зі штрафного на другій хвилині доданого часу Гаргано і Максі Перейра розіграли заготовку. Перший віддав у вільну зону на другого, той змістився і сильним ударом поклав м'яч у сітку воріт. Наступні три хвилини, як і кінець першого тайму, перетворилися на штурм воріт команди ван Марвейка - але ще раз забити народу, який навчився зупиняти океан і Бразилію, Уругваю було не до снаги.

Уругвай - Нідерланди - 2:3 (1:1)

Голи: 0:1 - ван Бронхорст (18), 1:1 - Форлан (41), 1:2 - Снейдер (70), 1:3 - Роббен (73), 2:3 - М. Перейра (90+2)

Уругвай: Муслера, Годін, Гаргано, Вікторіно, Кавані, Форлан (С.Фернандеш, 84), А.Перейра (Абру, 78), Перес, М.Перейра, Аревало Ріос, Касерес

Нідерланди: Стекеленбург, Хейтінга, Матейсен, ван Бронхорст, ван Боммел, Кайт, ван Персі, Снейдер, Роббен (Еліа, 90), Буларуз, Де Зеув (ван дер Варт, 46)

Попередження: Максі Перейра (21), Касерес (30), Снейдер (30), Буларуз (78), Ван Боммел (90+4)

Коментарі ()