Головне

ЧС-2010. Німеччина на нервах стала третьою у світі ВІДЕО

10.07.2010 23:20 351 0
ЧС-2010. Німеччина на нервах стала третьою у світі ВІДЕО

Відео голів

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

П'ять голів на дві команди, відкрита гра на зустрічних курсах, м'ячі лідерів, останнє протистояння Європи і Південної Америки... поперечина на останній секунді матчу - що може бути краще за таку боротьбу на чемпіонаті світу? Німеччина і Уругвай зробили величезний подарунок усім вболівальникам світу, навіть тим, хто вболівав за південних американців. Бо в таких іграх поразок не буває.

Розповідати про перебіг подій на полі у матчі, друга половина якого видала на гора масу моментів, - справа невдячна. Однак згадати найважливіші з них ми просто зобов'язані.

Отже, Уругвай розпочав з практично точного удару звичайно Форлана зі штрафного на сьомій хвилині, а німці за 180 секунд струснули поперечку воріт після удару Фрідріха. Далі був перший гол у матчі, який став наслідком помилки Муслери. А скільки ще цих помилок чкало нас у другій 45-хвилинці... Але зараз воротар після дальнього, ні, не удару, а гарматного пострілу Швайні відбив м'яч перед собою, де якраз набігав нова зірка бундестіма на ім'я Штірліц, ой Мюллер.

Німці відчутно луснули по носі команді Табареса і пішли далі закріплюватися успіх. Уругвай на мить скинув оберти, відхекався і забив. Це Кавані вирішив довести, що дарма коуч мордував його на лавці збірної. А створив все безперечно один з кращих у цей вечір на полі Перес, який і відібрав, і пас вирішальний віддав.

Обов'язково вартий уваги вихід Суареса на побачення з Буттом після пасу Форлана. Дієго якимсь дивом пробив повз ворота, а Уругвай втратив можливість піти на перерву за комфортнішого рахунку. На третій хвилині другого тайму момент повторився - і знову після пасу Форлана не змогли переграти голкіпера Німеччини Суарес та Кавані.

Однак вже наступна атака завершилася шедевром у виконанні лідера Уругваю. Цього разу диспетчером виступив Аревало Ріос. Минуло лише п'ять хвилин і німці вирівняли шальки терезів - чергова помилка Муслери на виході і Янсен реалізував подачу до того малопомітного Боатенга.

Цікаво, що четвертий гол після гострої контратаки не змінив малюнку гри - Уругвай у ці хвилини більше контролював м'яч, а Німеччина сподівалася на швидкі випади.

Варто пригадати ще один сейв Бутта після прориву Форлана на 65 хвилині, віддану гру Муслери після удару Кісслінга за одинадцять хвилин потому, подачу Боатенга, до якої майже потягнувся свіжий Кісслінг.

До речі, кутовий, після подачі з якого Хедіра забив вирішальний м'яч, заробив також дев'ятий номер команди Льова. До цієї хвилини німці вже міцно володіли ініціативою. І після голу можливостей забивати у європейців тільки додалося... Однак від частин тіла Кісслінга м'яч не збирався залітати у сітку воріт Муслери.

Змінити долю мав можливість Дієго Форлан На останніх секундах доданого часу Суарес зумів заробити штрафний у 20 метрах від воріт Бутта, проте лідер "La Celeste" пробив у поперечину.

Уругвай - Німеччина - 2:3 (1:1)

Голи: 0:1 - Мюллер (19), 1:1 - Кавані (28), 2:1 - Форлан (51), 2:2 - Янсен (56), 2:3 - Хедіра (82)

Уругвай: Муслера, Лугано, Годін, Фусіле, Кавані (Абру, 88), Суарес, Форлан, Перес (Гаргано, 77), М.Перейра, Аревало Ріос, Касерес

Німеччина: Бутт, Янсен (Кроос, 81), Фрідріх, Аого, Хедіра, Швайнштайгер, Езіл (Тасчі, 90+2), Мюллер, Мертезакер, Какау (Кісслінг, 73), Боатенг

Попередження: Аого (5), Какау (7), Перес (61), Фрідріх (90+2)

Коментарі ()