Головне

ЧС-2014. Відбірковий етап. Польща - Україна 1:3. Момент істини? ВІДЕО

22.03.2013 23:53 2354 0
ЧС-2014. Відбірковий етап. Польща - Україна 1:3. Момент істини? ВІДЕО

Збірна України в поєдинку проти Польщі зробила те, чого від неї очікували вболівальники і вся футбольна громадськість, а саме здобула перемогу. Яким чином це було зроблено - інше питання. Головне, що так званий матч за шість очок залишився за українцями і команда Михайла Фоменка повернулася в гонку за путівку на Мундіаль.

Напередодні матчу гравці збірної і її тренер багато говорили про пресинг, але про те, що вже на другій хвилині гри відкриють рахунок, навряд чи могли навіть мріяти. Ну а відриву в два м'ячі на сьому хвилину поєдинку, схоже, не міг повірити і сам Фоменко. 

Поляки такого нахабного початку від суперника не очікували, витримали невелику паузу, зібралися з думками, і після цього заволоділи грою. Українці по давній традиції вітчизняного футболу "сіли" на своїй половині, і вже до двадцятої хвилини пропустили один м'яч.

При цьому варто відзначити, що гості не гребувати тактикою дрібного (і не дуже) фолу, який у підсумку вилився у чотири жовті картки гравців центральної зони. З кожним наступним фолом Ротаня, Степаненка чи Гармаша здавалося, що ось-ось збірна України залишиться у меншості. Але, на щастя для них і для нас, все обійшлося.

Господаріж продовжували багато атакувати, на що українці нічим не могли відповісти. Про пресинг вже всі давно забули, і перейшли на тактичну схему гри "на відбій". Поляки з усіх сил штурмували ворота П'ятова, але за іронією долі пропустили третього, як кажуть, в роздягальню. Варто відзначити, що з реалізацією у команди Фоменка в першій половині проблем не було: три удари - три м'ячі.

А от в другій половині зустрічі, навпаки, гострих моментів українці створили достатньо, але фортуна відвернулася від них, і більше Боруцу виймати м'яч із сітки власних воріт не довелося. Хоча, варто відзначити, що поляки другий тайм провели значно слабкіше, аніж перший. Можливо, третій український м'яч на 45-й хвилині зламав їх психологічно.

Що стосується збірної Михайла Фоменка, то порадувало бажання, з яким команда грала. Після не дуже впевнених перших сорока п'яти хвилин, команда знайшла свою гру і провела дуже пристойну другу половину,  у підсумку виконавши поставлене перед нею завдання.

Тепер перед збірною стоїть інша ціль - обіграти Молдову, матч проти якої буде зіграний в найближчий вівторок. Тому команді потрібно вже забувати про варшавську звитягу, і готуватися до наступного поєдинку, одеського, важливість якого не менша від сьогоднішнього.


Poland vs Ukraine 1:3 GOALS HIGHLIGHTS по footballdaily1

Коментарі ()