Головне

ЧС-2014. Відбірковий етап. Україна - Молдова 2:1. Не поспішайте нас ховати

26.03.2013 23:36 1642 0
ЧС-2014. Відбірковий етап. Україна - Молдова 2:1. Не поспішайте нас ховати

Підопічні Фоменка сповна виправдали покладені на них сподівання, а команда Молдови, попри статус аутсайдера, добряче попсувала нерви усій футбольній Україні.

Ще до початку матчу, на хвилі оптимізму від перемоги над поляками у Варшаві, чи не кожен вітчизняний уболівальник передбачав легку звитягу збірної України. Одначе, той факт, що наші хлопці в матчах з посереднім суперником традиційно мають проблеми, не міг не насторожувати. Тут можна пригадати "сусідські" нічиї з вірменами та білорусами в минулих відборах, які в підсумку значно ускладнювали (а іноді унеможливлювали) "жовто-синім" завдання виходу в плей-офф.

Та на цей раз мала місце своєрідна "вендета", адже не в останню чергу через "підніжку" від скромної, з точки зору спортивних досягнень, збірної Молдови українці опинилися в надто скрутному турнірному становищі. І реванш таки відбувся, попри несприятливі погодні умови та майже бездоганну гру воротаря суперників.

З перших хвилин матчу голкіпер збірної Молдови Станіслав Намашко, який став головною мішенню для озброєних сніжками фанів збірної України, творив у рамці справжні дива! В стартові півгодини матчу команда Михайла Фоменка створила чотири-п'ять стовідсоткових моментів для взяття воріт команди Молдови. Одначе, реакція Намашка щоразу ставала на заваді планам Ярмоленка, Гусєва та Селезньова.

Злива небезпечних моментів насторожила гостей, і ті, попри сміливість на старті, почали грати у "Сталінград". Годину ігрового часу така тактика приносила свої плоди, але згодом своє слово сказали старі знайомі! Роман Зозуля "віддав боржок" Андрієві Ярмоленку за гольовий пас у Варшаві: тепер вже форвард "Дніпра" став автором результативної передачі, а Ярмоленко - автором голу.

Одразу пригадалося, як у 2008-му році "динамівці" Зозуля та Ярмоленко вийшли на заміну в матчі чемпіонату України проти "Ворскли". Цей поєдинок став дебютом для молодих форвардів у елітному дивізіоні. Обігруючись один з одним, Роман та Андрій створили єдиний у матчі гол (забив Ярмоленко), і забезпечили "Динамо" дуже важливу у стратегічному плані перемогу... Пройшло п'ять років, і ці двоє буквально піднімають футбольну Україну з колін!

За десять хвилин після голу "сімки" збірної України, Євген Хачеріді прийшов у штрафний майданчик суперника на розіграш чергового кутового. Висловлюючись більярдною термінологією, наш центрбек загнав у ворота Намашка "свояка" від Анатолія Дороша - 2:0, і дожити до фінального свистка "без пригод", здавалося, нам вже ніхто не завадить...

Упевненість, а іноді і самовпевненість українців майже одразу приструнив щойно вийшовши на заміну півзахисник гостей Олександр Суворов. Блискучим обвідним ударом він відквитав один м'яч, однак на більше молдаван не вистачило. В заключній десятихвилинці, як то кажуть, одні не хотіли (в даному випадку збірна України), інші - не могли. Відзначимо лишень вихід на заміну дебютанта Гречишкіна, а також геть необов'язкову червону картку Степаненка - Тарас так захопився боротьбою на полі, що в одному з епізодів прямою ногою відправив у важкий нокдаун Віталіяі Бордіяна! На щастя, все обійшлося, але так грати недопустимо.

У підсумку, маємо 2:1 на користь України, і три з трьох - на користь Фоменка. На шквал критики наставник збірної відповідає абсолютним результатом, і дарує впевненість у світлому майбутньому.

Наступний матч групового раунду відбору до ЧС-2014 "жовто-сині" зіграють 7 червня на виїзді з командою Чорногорії. Напевне, ця гра буде ключовою у всій відбірній кампанії збірної України. І якщо нам вдасться помститися балканцям за поразку на власному полі - дихати буде набагато легше.

Коментарі ()