Головне

ЧС-2014. Відбірковий етап. Чорногорія - Україна. Зозуля накував 0:4! ВІДЕО

07.06.2013 21:03 484 0
ЧС-2014. Відбірковий етап. Чорногорія - Україна. Зозуля накував 0:4! ВІДЕО

Збірна України отримала шанс поборотися за вихід на ЧС-2014 з першого місця. У надважливому матчі з Чорногорією підопічні Михайла Фоменка розгромили свого суперника з рахунком 4:0.

Доволі неоднозначний по грі перший тайм з гольовими моментами та провалами в захисті завершився захоплюючою заключною 45-хвилинкою, в якій було забито чотири голи. Сьогодні критики за персоналіямине буде. Навіть забудемо про вилучення Зозулі, з його нервовою відмашкою та картинним падінням Зверотіча, що спровокувало суддю залишити збірну України в меншості. Замість голу в роздягальню синьо-жовті отримали мінус одного гравця на початку другого тайму. Але саме вилучення Зозулі реанімувало гру української команди. Не можемо ми спокійно перемагати, ми самі створюємо собі перепони.  

У першому таймі команда Михайла Фоменка була обережною, були помилки в захисті і не клеїлася гра в атаці. З перших хвилин другого тайму Чорногорія пішла в наступ, українці грали від оборони, а суперник відкрився. Почали створюватися вільні зони і збірна України піймала свій футбол.

Вже на початку другого тайму одна з атак українців завершился ударом Ярмоленка по воротах Божовіча, який відбив м`яч перед собою, і прямо на Гармаша, який чудовим ударом між голкіпером та захисником відправив круглого у сітку. Це був початок феєричної гри збірної України в цей вечір.

Далі був бенефіс всієї команди і Михайла Фоменка. Чорногорія так старалася забити Україні, що награла ще на два вилучення, і вже суперники завершували матч у меншості. Спочатку на другу картку награв Волков, який грубо зіграв проти Ярмоленка, а потім Павічевіч зробив підкат ззаду на Едмару, і також побачив перед собою червоне світло.

Так, чорногорці у цій грі мали шанс забити і не раз. Повз ворота били Йоветіч та Вучініч, але і в українців кілька шансів забити змарнував Ярмоленко. На 77-й хвилині Ярмоленко дійшов до штрафної і віддав пас на Коноплянку, який ударом у кут воріт робить рахунок 2:0. Це був початок кінця лідера групи Н. У завершальні хвилини гри на полі українці грали не гірше за бразильців, і в свої задоволення, що так рідко буває. 

На 85-ій хвилині диво-гол з гострого кута видає Федецький, а вже в доданий арбітром час Безус, який тільки вийшов на заміну, робить рейд майже з центра поля і ставить переможну крапку в цій грі, перекинувши Божовіча - 4:0.

З таким розгромним рахунком Чорногорія на своєму полі ще не програвала. І хоча після цієї перемоги збірна України ще не посунула зі свого шляху тих же чорногорців чи поляків, які зіграли внічию з з Молдовою, але тепер доля путівки на ЧС-2014 в руках самих синьо-жовтих. Для цього варто вигравати домашні матчі в Польщі та Англії та дві гри в аутсайдера групи Сан-Маріно, який вже пропустив 29 голів і не забив жодного. Поки ж респект і уважуха для гравців збірної України та усього тренерського штабу!

Коментарі ()