Головне

Фоменко: "У півсили суперника не переможеш"

03.09.2013 18:17 371 0
Фоменко: "У півсили суперника не переможеш"

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко провів традиційну прес-конференцію перед кваліфікаційним матчем ЧС-2014 проти збірної  Сан-Марино.

- Які останні новини з табору збірної?

Список ви знаєте. Всі приїхали, але поки не всі здорові, є проблеми у деяких гравців. Лікарі працюють, обіцяють, що проблем не буде.

- Який характер матиме поєдинок? Тренування або відповідальна гра?

Не можна ставитися до суперника, ніби це другорядна гра. З досвіду можна побачити, що сюрпризи бували в багатьох турнірах. До суперника потрібно відноситися так, як годиться - з повагою. Є турнірні завдання, але перш за все, будь-яка команда грає для глядачів.

Прийде близько 40 тис. глядачів, уявляєте якщо наші футболісти гратимуть упівсили. У півсили команду не переможеш. Треба ставитися серйозно. Не можна зараз втрачати очки. Гра буде дуже важкою. Кажуть, що вони непрофесіонали… Ви пам'ятаєте, як я свого часу був непрофесіоналом, але вигравали і Кубок Кубків, і Суперкубок Європи.

- Скільки переглянули матчів за участю збірної Сан-Марино?

З Польщею, з Англією та Чорногорією.

- Як Ви оцінюєте форму атакуючої ланки команди. Феноменальна форма і у Девича, і у Селезньова?

Вони підтверджують свою форму, забиваючи голи у ворота суперників. Але це клубний рівень, а це рівень збірних. Думаю, вони дадуть відповідь на питання з 100% гарантією.

- Чи буде другорядним завданням - забити більше голів, адже різниця м'ячів може бути важливим показником?

Налаштовуємо, щоб наші футболісти викладалися на 100% у кожній матчі. Подивимося, як вони зуміють, як підтвердять свою спортивну форму.

- Матч пройде у Львові. У якому місті вам подобається грати?

Ми зіграли дві гри в Києві, і один в Одесі. Так що, де б ми не грали, ми граємо в Україні. Не думаю, що у Львові нас будуть освистувати. Освистувати будуть скрізь, якщо ми не будемо відповідати своєму рівню і не будемо показувати якісної гри. Гравці це прекрасно розуміють, відчувають легкий мандраж перед кожним матчем.

ФФУ

Коментарі ()