Головне

ЧС-2014. Сан-Марино - Україна. І 8:0 від плей-офф не врятували...

15.10.2013 23:56 1429 0
ЧС-2014. Сан-Марино - Україна. І 8:0 від плей-офф не врятували...

На жаль, дива не сталося... Те, про що писали всі адекватні експерти та букмекери, сталося - Англія вдома перемогла Польщу, чим позбавила Україну шансів на пряму путівку на Чемпіонат світу 2014 року, який відбудеться у Бразилії.

Тепер, аби, так би мовити, танцювати на пляжах Копакабани, Михайлу Фоменку та його підопічним потрібно виграти ще дві гри. Точніше, виграти не обидві, а перемогти за підсумками одного поєдинку вдома та одного на виїзді. Перемога над Сан-Марино лише підсолодила пігулку для нашої збірної, адже команда однак буде виступати у плей-офф.

Описувати гру збірної України у Серравалле немає сенсу. Про що можна писати, якщо "синьо-жовті" сьогодні обіграли з рахунком 8:0 команду, яка ділить останнє місце у світовому рейтингу ФІФА. Це було і так зрозуміло. Тому повністю доля збірної залежала від наших західних сусідів - Польщі...

Але... Поляки не змогли зробити нам подарунок, поступившись на "Вемблі" збірній Англії. Десь у душі всі розуміли, що збірна Форналіка була не мотивованою, хоча ще перед грою і футболісти, і тренерський штаб "Кадри" обіцяли дати родоначальникам футболу бій.

І якщо у першому таймі гра проходила на рівних, то у другому господарі поля просто "з'їли" свого суперника. Гості оборонялися добре й організовано. Були моменти й у поляків. Спочатку форвард дортмундської "Боруссії" Роберт Левандовськи протягнув м'яч через півполя, але вдарив дуже слабко. Згодом Собота вирвався на хорошу ударну позицію, але у ближній кут не влучив. Ще один момент Левандовськи мав на 22-й хвилині, але свій вихід 1 на 1 не реалізував.

Англійці же володіли територіальною перевагою практично весь матч. З небезпечних моментів варто згадати постріл Таусенда у поперечку, або вихід на рандеву із Щенсни Велбека, але форвард англійської збірної заплутався у своїх же ногах. Під завісу першого тайму збірна Англії таки домоглася результату. Відмінна подача з лівого флангу вийшла від Бейнса, м'яч знайшов голову Руні, який у блискучому стрибку вразив ворота Польщі.

Відразу після перерви поляки таки вирішили огризнутися і створили достатньо перспективний момент, втім постріл Кліха виявився точно у когось із захисників збірної "Трьох левів". Трохи згодом той же Кліх відправив "снаряд" вище воріт.

Англія, у свою чергу, не стала форсувати події та грала більш спокійно. Під кінець ігрової години гри ще один момент мала збірна Польщі, і ще раз Україна завмерла у надії на гол. Левандовськи втік один на один з Хартом, але обіграти голкіпер "Ман. Сіті" знову не зміг.

На цьому потуги польскої дружини у другій половині гри закінчилися. Господарі поля продовжували багато контролювали м'яч, збиваючи темп гри. Добив же всі їхні намагання Стівен Джеррард, який і встановив остаточний рахунок у матчі - 2:0.

Отож, маємо те, що маємо... Чомусь пригадалося таке висловлювання: Чому бідні? Бо дурні. Чому дурні? Бо бідні. Це до НИНІШНЬОЇ збірної не має ніякого відношення. Просто свого часу потрібно було взяти "свої" три очки у Молдові. А якщо пригадти точніше, то їх у нас відібрав французька бригада арбітрів на чолі з Клеманом Турпеном, який, очевидно, знав, що саме Україна у підсумку буде другою у групі "H".

До чого останні слова? Звичайно, простий збіг обставин і жарт. Але маємо той факт, що саме Франція є одним з конкурентів України у плей-офф ЧС-2014. "Синьо-жовті" потрапили до "сіяного" кошику, а "трикольорові" - до "несіяного". Тепер будемо чекати на жеребкування, яке відбудеться 21 жовтня.

    І В Н П М О
  1 Англія 10 6 4 0 31-4 22
  2 Україна 10 6 3 1 28-4 21
  3 Чорногорія 10 4 3 3 18-17 15
  4 Польща 10 3 4 3 18-12 13
  5 Молдова 10 3 2 5 12-17 11
  6 Сан-Марино 10 0 0 10 1-54 0
Коментарі ()