Головне

ФІФА не зняла санкції з України, а лише призупинила їх дію на час розгляду апеляції

03.10.2013 15:55 482 0

ФІФА не знімала з України санкцій за появу забороненої символіки на матчі з командою Сан-Марино у Львові.

Про це розповів президент ФФУ Анатолій Коньков.

"Отримали документ з ФІФА. Апеляція подана, але так як розглянути її не встигнуть - рішення призупинено", - сказав він.

За словами віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, в ФІФА санкції з України поки не знімали.

"Ми всі повинні подякувати ФІФА, що в цій патовій ситуації для нашого футболу світова організація прийняла таке рішення. Вдячний президентові України. Ми звернулися до нього, реакція пішла миттєво", - сказав Суркіс.

"Повинні розуміти, що санкції не зняті, а тільки призупинені на час дії апеляційної процедури", -зазначив він.

На питання, коли знову вступлять в силу призупинені санкції, Суркіс відповів: "На даний момент мова йде про призупинення санкцій на один матч, гру в Харкові".

"Збірна України вистраждала своєю грою і дала надію, що до Бразилії ми можемо поїхати не як туристи, а як учасники. Але якщо ми не виправдаємо сподівання і знову порушимо встановлені правила, нас покарають серйозно", запенив віце-президента УЄФА.

"Блаттер сказав, що футбол повинен об'єднувати людей, а не роз'єднувати. У нас же після подій у Львові країна розділена на дві частини і це посилюється. Закликаю вболівальників: ніяких фаєрів, ніяких політичних банерів і т.д.", - цитує Суркіса footboom.com.

Раніше повідомлялося, що матч відбірного турніру ЧС-2014 між збірними України і Польщі 11 жовтня в Харкові пройде з глядачами.

Коментарі ()