Головне

Фоменко: "У футбол грають сміливі люди - так і налаштовуємо збірну"

14.11.2013 19:13 714 0
Фоменко: "У футбол грають сміливі люди - так і налаштовуємо збірну"

Тренерський штаб збірної України відповідно налаштовує команду на матчу плей-офф ЧС-2014 зі збірною Франції.

Про це розповів головний тренер команди Михайло Фоменко.

- Михайле Івановичу, наскільки збірна України фізично готова до протистояння з національною командою Франції у плей-офф Кубку Світу ФІФА 2014 року?

- Це буде видно завтра. У нас було не досить багато днів на підготовку,  а це відкриває потенційні недоліки у грі команди. Намагатимемося їх уникнути та продемонструвати свої найкращі якості.

- Чи змушує Вас боятися збірну Франції наявність у складі команди суперників такого півзахисника, як Франк Рібері?

- У футбол грають сміливі люди, якщо боятися когось, навіщо виходити на футбольне поле? Ми налаштовуємо підопічних на гру, відповідно до цього. Звичайно, Рібері - хороший гравець, який володіє сильними якостями. Але наші підопічні подивилися достатньо поєдинків за участю збірної Франції − близько 7-8 матчів.

- Багато хто у Франції були задоволені результатами жеребкування плей-офф Кубку Світу ФІФА 2014 року, чи не засмучує це факт українську сторону?

- Ми поділяємо почуття французів з цього приводу.

- Ви вже встигли оцінити і фізичний, і психологічний стан збірної України? На що Ви завтра будете робити ставку у матчі з французами − на молодість чи на досвід?

- Як завжди, і на молодість, і на досвід.

- Чи є у тренерському арсеналі національної збірної такі засоби, які б дозволили успішно зіграти персонально проти лідерів збірної Франції?

- Це не виключено. У сучасному футболі є лідери, яким потрібно приділяти більше уваги. Ми постараємося це зробити належним чином завтра.

- Зараз багато хто згадує стикові матчі Франції та Ірландії у плей-офф КС-2010, натякаючи на помилки у суддівстві на користь нашого майбутнього суперника. Чи варто побоюватися цього фактору?

- Ми не звертаємо на це уваги, будемо дивитися за своєю грою.

- У протистояннях зі збірною Франції команда України до цього моменту мала більше негативних результатів, аніж позитивних…

- Ми не живемо учорашнім днем, а живемо сьогоднішнім.

ФФУ

Коментарі ()