Головне

ЧС-2014. Іспанія - Чилі 0:2. Іспанці складають повноваження чемпіонів світу!

19.06.2014 03:34 922 0
ЧС-2014. Іспанія - Чилі 0:2. Іспанці складають повноваження чемпіонів світу!

Збірна Іспанії безславно та сенсаційно завершила Чемпіонат світу 2014 року у Бразилії. Вже за тур до завершення групового етапу можна офіційно казати, що ще поки чинні чемпіони світу та Європи у плей-офф не потраплять, а отже - втратять своє звання.

Попередня поразка від Нідерландів була болючою, проте експерти приходили до думки, що на наступні матчі Іспанія збереться та зробить усе можливе, щоб зайняти друге місце у групі. Як виявилося, голландці лише відкрили проблеми "Черовоної фурії" для футбольної громадськості, чим відразу ж скористалася команда Чилі.

Дехто може сказати, буцім обидві команди сьогодні мали однакові шанси виграти поєдинок. Десь шальки терезів схилилися на бік Чилі, тому "волею фортуни" вони і виграли. Аж ніяк! Повірте людині, яка більше п'ятнадцяти років є прихильником Іспанії. Такої ганебної гри у виконанні піренейців не було з 1998 року. Тоді вони завершили груповий етап третіми, пропустивши вперед Нігерію та Парагвай. При цьому африканцям програли. Нігерійцям, яких в 1/8 фіналу в одні ворота винесла Данія.

Цього разу ситуація повторюється. Остання гра вже нічого не вирішує - Іспанія вже глядач (тоді розгромна перемога над Болгарією 6:1 нічого не означала). І ми отримаємо нового футбольного Короля світу.

Запитаєте "чому"? Так тут багато відповідей. Цілий матеріал можна написати. Проте будемо лаконічними. По-перше, вже всі звикли до "тіки-таки". Це показав нинішній єврокубковий сезон, де ні Баварія, ні Барселона до вирішальної стадії не дійшли, а мюнхенці з Хосепом Гвардіолою взагалі зганьбилися у поєдинках з мадридським Реалом. Знайшли вже протиотруту, знайшли. По-друге, Вісенте дель Боске зупинився у розвитку. Таке враження, що він думав, що може все виграти, використовуючи одну і ту ж тактику. Не вийшло, футбол же на місці не стоїть!

По-третє, Іспанія була беззубою! Єдиний гол забили з пенальті, який, втім, і так сумнівний. А створити щось з гри ні Дієго Коста, ні Іньєста з Хаві так і не змогли. А це ж найкращі креативники Європи!.. По останньому, до речі, є цілком реальні запитання. У звітній зустрічі з Чилі дель Боске його так і не випустив. Можливо, там і було певне ушкодження, але перед написанням звіту такої інформації не було. Так ще і Торрес забув, як забивати, після Євро-2012.

Гра у захисті... Жах! Це ж як потрібно було довести до червоного кольору дель Боске, що він не випустив на звітний поєдинок Піке?! Сказали б, що Піке не пройде в основний склад, кілька місяців, то тій людині могли і плюнути в обличчя. І це серйозно, не жарт. Ось такі збіги і залишили Іспанію за бортом турніру.

Щодо Чилі, то команда Хорхе Сампаолі створила сенсацію №1 на ЧС-2014. Перемогти чинних чемпіонів майже в одні ворота - дорогого коштує. Але ж перемогли по грі: свої моменти використали, суперникам не дали створити фактично нічого поблизу своїх воріт. Ось і вся тактика. Отож, вітаємо Чилі, а Іспанії... А Іспанії навіть не варто співчувати! Там, мабуть, є свої внутрішні проблеми між гравцями та тренерами, які і призвели до провалу... Та це вже зовсім інша історія!..

    І В Н П М О
  1 Нідерланди 2 2 0 0 8-3 6
  2 Чилі 2 2 0 0 5-1 6
  3 Австралія 2 0 0 2 3-6 0
  4 Іспанія 2 0 0 2 1-7 0
Коментарі ()