Головне

ЧС-2014. Група F. Аргентина - Іран 1:0. Мессі рятує Аргентину від ганьби

21.06.2014 21:03 1076 0
ЧС-2014. Група F. Аргентина - Іран 1:0. Мессі рятує Аргентину від ганьби

Збірна Ірану була близькою до справжньої сенсації на Чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії. Представники азіатського футболу протримали свої ворота сухими протягом 90 хвилин у поєдинку з Аргентиною, яку називають одним з головних фаворитів цьогорічного Мундіалю. Правда, пропустили на першій компенсованій хвилині до другого тайму...

"Блакитно-білі" вже другий матч поспіль не показали чемпіонської гри, здобувши шість очок, як то кажуть, на нервах. Вони не зовсім заслуговували на перемогу у зустрічі з Боснією та Герцеговиною. Аналогічно було і з Іраном. Натомість, Карлуш Кейруш добре організував гру команди у захисті, і був близьким до того, щоб не пропустити у другому матчі поспіль. Не вистачило концентрації на останніх хвилинах.

Аргентина, звичайно ж, мала тотальну перевагу, але втілити її у забиті м'яч ніяк не вдавалося. У першому таймі пригадується лише кілька моментів. Коли Хагігі врятував команду після прицільного удару Агуеро у кут. А потім Рохо з кількох метрів пробив повз ворота після навісу зі штрафного. Мессі ж зі штрафних влучити у ствір воріт не міг, як і у другому таймі, власне.

Другий тайм аргентинці почали активніше та швидше, почали великими силами йти в атаку, чим дозволили супернику створювати контрвипади. Спочатку Монтазері подав з правого флангу, а Гучаннежад у падінні головою пробив, та Ромеро відбив спробу. А потім воротар Аргентини дістав м'яч з-під поперечини після удару головою Дежага. За п'ять хвилин до завершення зустрічі все того ж Гучаннежада втратили захисники, і знову Ромеро змушений був показувати свій рівень.

Однак завершилося все банально та несправедливо. На 91-й хвилині Мессі отримав пас за межами штрафного майданчика, хитнув захисника та пробив точно під дальню стійку. Хагігі у цьому моменті був безсилим. А Ліонель врятував Аргентину від ганьби. Іншим словом можливу нічию з Іраном і назвати було б важко. А так - перемога, і фактично гарантоване перше місце у групі.

    І В Н П М О
  1 Аргентина 2 2 0 0 3-1 6
+1 2 Нігерія 1 0 1 0 0-0 1
-1 3 Іран 2 0 1 1 0-1 1
  4 Боснія та Герцеговина 1 0 0 1 1-2 0
Коментарі ()