Головне

ЧС-2014. Група C. Греція - Кот-д'Івуар 2:1. Сіо і Вера залишили "слонів" без плей-офф

24.06.2014 22:32 827 0
ЧС-2014. Група C. Греція - Кот-д'Івуар 2:1. Сіо і Вера залишили "слонів" без плей-офф

Збірна Кот-д'Івуару не змогла вийти до плей-офф ЧС у Бразилії. У поєдинку з греками африканців влаштовував будь-який результат, окрім поразки, проте пропущений на 91-й хвилині м'яч залишив "слонів" за бортом турніру.

Греки, шанси яких на 1/8 фіналу перед останнім туром вважалися найменшими у цьому квартеті, завдяки своєму бажанню змогли вибороти право зіграти у плей-офф. Елліни показали свою традиційно прагматичну гру, яка не була видовищною, і не радувала око уболівальника, проте у таких матчах результат стоїть на першому місці.

При цьому слід відзначити, що греки ще в першому таймі провели дві вимушені заміни, однак не здалися, і самі, як говориться, викували свою перемогу.

Перший тайм елліни володіли ініціативою, Кот-д'Івуар грав більше від оборони, за що міг поплатитися ще в середині тайму, коли удар Олебаса прийняла на себе поперечина. Греки продовжили насідати на ворота "слонів", і за пару хвилин до завершення ігрового часу відкрили рахунок.

Після перерви суперники помінялися місцями - тепер африканці вже грали першим номером, а греки відсиджувалися в обороні, чекаючи свого шансу на контратаку. В одній з них Карагуніс своїм дальнім потужним ударом ледь не зламав поперечину. Однак, втримати переможний рахунок еллінам не вдалося - на 74-й хвилині Боні забив у відповідь.

До фінального свистка залишалося не так і багато часу, Кот-д'Івуар знову відійшов на свою половину, і робив усе, аби не дати супернику загострювати ситуацію біля воріт. Елліни вже не могли вигадати нічого оригінальнішого, ніж закидання м'яча до штрафного в боротьбу. І тут їм на допомогу прийшов Сіо, який збивав Самараса у штрафному, і арбітр Карлос Вера, котрий поставив сумнівний пенальті.

Самарас одинадцятиметровий реалізував, тим самим подарувавши своїй команді путівку до плей-офф. Тепер на греків чекає протистояння з головною сенсацією групового етапу - збірною Коста-Рики.

Коментарі ()