Головне

ЧС-2014. Група F. Нігерія - Аргентина 2:3. Бенефіс двох "М"

25.06.2014 18:48 1066 0
ЧС-2014. Група F. Нігерія - Аргентина 2:3. Бенефіс двох "М"

Збірна Нігерії змустила понервувати Аргентину в завершальному матчі групового турніру. Африканці мало в чому поступалися своїми іменитим суперникам і при відповідному фарті могли б як мінімум розраховувати на нічию. Хоча і такий результат для Нігерії є прийнятним, оскільки команда вийшла до 1/8 фіналу турніру з другого місця.

Аргентина в цій грі трохи недоцінила Нігерію і отримала у свої ворота два гола, а могла і більше. Старт поєдинку вийшов феєричним і вже на 3-ій хвилині після сильного удару Мессі з метрів 15 рахунок стає 1:0 на користь Аргентини. Нігерія довго відповідь не готувала і вже за хвилину слаломний прохід у штрафну аргентинців завершився ударом в обвід Ромеро від Муса. Після обміну голами обидві команди дещо заспокоїлися. Нігерія грала від оборони, але і в такому ключі змушувала аргентинців грати на відбій.

Зрозуміло, що уся гра Аргентини була побудована на Мессі, який і кутові подавав і штрафні виконував. До того ж на 37-ій хвилині через травму був замінений Агуеро, а вийшовший на поле Лавессі був майже не помітний. Вже в доданий арбітром час Мессі зі штрафного забиває другий гол, поклавши м`яч у верхній кут воріт. Найцікавіше, що кілька хвилин потому Еньяма витягнув майже ідентичний м`яч з 9-ки воріт після удару зі стандарту того ж Мессі.

Старт заключної 45-хвилинки знову вийшов гольовим. На 47-ій хилині Муса легко проходить захист аргентинців і вдруге в цьому матчі пробиває Ромео. Захист збірної Аргентини - це буде ахіллесова п`ята цієї команди на Мундіалі. Мессі - це добре, але навряд чи форвард Барси зможе забивати більше, ніж пропускатиме оборона у матчі з більш сильною командою.

Але не довго Нігерія святкувала нічию. Після розіграшу ще одного стандарту Рохо скористався помилкою захисників і коліном забив третій гол своєї команди в цій грі. На 63-й хвилині Сабелья вирішив поберегти Мессі і Аргентина почала грати в зовсім інший футбол. У завершальні хвилини матчу Нігерія ні в чому не поступалася головним фаворитам цього Мудіалю і навіть мала шанс на нічию. Один з найліпших моментів у другому таймі не використав Муса, якому завадив оформити хет-трик Сабалета, котрий ліг під його удар.

Коментарі ()