Головне

ЧС-2014. 1/8 фіналу. Колумбія - Уругвай 2:0. Історична перемога для команди Пекермана

29.06.2014 01:32 766 0
ЧС-2014. 1/8 фіналу. Колумбія - Уругвай 2:0. Історична перемога для команди Пекермана

Збірна Колумбії відмінно провела груповий етап. Підопічні Пекермана набрали дев'ять очок з дев'яти можливих. Підопічні Пекермана на груповій стадії показали себе як реального претендента на найвищі місця, і у матчі 1/8 проти Уругваю вони це в черговий раз довели.

Перші десять хвилин матчу колубійці виглядали краще за суперника, лише ближче до середини тайму Уругвай вирівняв становище, однак гострих моментів біля воріт обох команд за цей час не відбулось. Дуже активним у першій половині зустрічі був захисник Колумбії Суньїга, який не один раз підключався до атаки своєї команди і загрожував воротам Муслери.

Загалом, "кавовари" вирішили зробити акцент на дальні удари, один з таким ударів на 28-й хвилині матеріалізувався у забитий м'яч. Хамес Родрігес після передачі партнера прийняв він м'яч на груди і з розвороту з-за меж карного відправив його під поперечку воріт Муслери.
Після пропущеного м'яча Уругвай дещо прокинувся і провів декілька гострих атак. Зрівняти рахунок "небесно-блакитні" могли за 6 хвилин до перерви, коли небезпечно з метрів 10 пробивав Альваро Гонсалес. Вистрибував у цьому епізоді Едінсон Кавані, але дезорієнтувати Оспіну не вдалося і м'яч він у класному стрибку парирував.

На початку другого тайму колумбійці забили свій другий гол: Відбулась навісна передача від Армеро на дальню стійку, де Куадрадо в стрибку перевів м'яч в центр карного на Родрігеса, який спокійно запустив "снаряд" у ворота, оформивши таким чином дубль.
Після другого голу Табарес моментально зробив перестановки у складі, випустивши гравців, дії яких повинні були бути спрямовані на посилення атаки.

Гра попереду у Уругваю дещо налагодилася, але колумбійці стали відверто грати по рахунку і навіть не особливо ризикували тікати в контратаки. Не особливо допомогли уругвайській збірній і стандарти, але декілька гострих моментів підопічні Табареса таки створили.
На 65-й хвилині міг відзначитися Крістіан Родрігес, який обійшов відразу декількох опонентів і потужно пробив у дальній кут воріт Колумбії, але Оспіна проявив свою реакцію і у красивому стрибку парирував цей постріл.

Трохи згодом після рикошету від Агілара на побачення з Давідом вискочив Максі Перейра, але голкіпер Ніцци знову був на висоті. Останню хорошу нагоду мав Кавані, форвард з метрів 20 цілив у нижній кут, але сьогодні у Оспіни явно був чудовий вечір.

На більше у уругвайців не вистачило сил і часу. Колумбійці відстояли потрібний їм результат і вперше за свою історію пробилися у чвертьфінал світової першості, де на команду Табареса вже чекають п'ятиразові чемпіони світу бразильці.

Коментарі ()