Головне

Символічна збірна групового етапу ЧС-2014 з футболу

27.06.2014 15:17 685 0
Символічна збірна групового етапу ЧС-2014 з футболу

У Бразилії щойно закінчилася групова стадія мундіалю, а це означає, що прийшов час обрати кращих – тих, хто створював емоції мільйонів уболівальників з усього світу.

Цікаво, що в цьому імпровізованому хіт-параді усі гравці представляють різні клуби! 4 виконавці "делегувала" іспанська Примера, по 2 від німецької Бундесліги та французької Ліги 1, по одному – від Ередивізії, бразильської Серії А, а також англійської Прем’єр-ліги.

Базовий варіант тактичної побудови цієї "команди-мрії" – 4-3-3. Суб’єктивний вибір Чемпіона – до вашої уваги.

Воротар. Клаудіо Браво (збірна Чилі, представляє клуб "Реал Сосьєдад" Іспанія). Блискуча гра капітана чилійців не залишилася без уваги каталонської "Барселони", з якою де-юре голкіпер ще баскського клубу підписав контракт. Цікаво, що цей голкіпер, подібно до росіянина Акінфєєва чи не дуже знайомого юному поколінню Фаб’єна Бартеза, не "вийшов" зростом, адже має усього 183 сантиметри. 

Правий захисник. Серж Ор’є (Кот-д’Івуар, "Тулуза" Франція). Не варто дивуватися представнику збірної, яка турнір відверто провалила – на рахунку Ор’є дві гольові передачі на партнерів і цілком вдалий груповий раунд. На сьогодні захисник "Тулузи" є одним з найбільш перспективних футболістів Ліги 1 на своїй позиції.

Центральний захисник. Матс Хуммельс (Німеччина, "Боруссія" Дортмунд Німеччина). Здоровий Хуммельс – загроза не тільки нападникам суперника, а й голкіперу опонента. Зі своїми безпосередніми обов’язками Матс впорався на "відмінно", та ще й зміг розписатися у воротах Португалії. Як там почуває себе слина "Барселони"?..

Центральний захисник. Дієго Годін (Уругвай, "Атлетико" Іспанія). Уругвай провалив перший матч на турнірі, проте у наступних двох довів, що вміє відновлювати моральні сили у найкоротший період. Як і лідер оборони збірної. Гол Годіна у матчі з Італією, а головне – надійна гра в тилу, зробили цього гравця справжнім героєм уругвайської нації.

Лівий захисник. Дейлі Блінд (Нідерланди, "Аякс"). Досить несподівана зміна тактичної побудови збірної Нідерландів висунула Блінда на перші ролі саме на лівому фланзі – тепер гравець відповідає за усю бровку. Гармонійне поєднання продуманих, не авантюрних дій, направлених на захист власних і атаку чужих, воріт – це про Блінда. На рахунку виконавця амстердамського "Аяксу" – дві гольові передачі.

Опорний півзахисник. Чарльз Арангіс (Чилі, "Інтернасьйональ" Бразилія). Цей низькорослий хавбек став відомим на увесь світ завдяки одному матчу – у грі зі збірною Іспанії, діючим чемпіоном світу, Арангіс забив гол і віддав гольовий пас на Варгаса. Таким чином, багато в чому завдяки саме Чарльзу "Ла Роха" сенсаційно вийшли з групи.

Правий півзахисник. Арьєн Роббен (Нідерланди, "Баварія" Німеччина). 3+1 за системою "гол+пас" – лише верхівка айсберга вкрай симпатичної гри футболіста мюнхенської "Баварії" на турнірі. Роббеном, таке враження, керує палаюче бажання довести всьому світу небезпідставність його власних і командних претензій на світове лідерство – після невдачі у фіналі ЧС-2010, більш свіжого удару у півфіналі ЛЧ, гранично мотивований, а подекуди й відверто ображений на тих же акул пера, Роббен, черпає натхнення, мов стрілка відмінного швейцарського годинника долає чергове коло.

Лівий півзахисник. Хамес Родрігес (Колумбія, "Монако" Франція). За відсутності Фалькао саме молодий екс-гравець "Порту" виявився тим, хто взяв на себе нелегкий "хрест" лідера. Родрігес відзначається рівною, стабільно високого рівня грою, адже забивав у кожному матчі на турнірі.

Центральний нападник. Карім Бензема (Франція, "Реал" Іспанія). На пару з Хамесом та німцем Мюллером – лідер чемпіонату світу за системою "гол+пас". На рахунку екс-гравця "Ліону" 5 очок (3 забиті м'ячі й 2 гольові передачі). Знову ж таки, подібно до колумбійця, взяв на себе ношу кращого на полі за відсутності Франка Рібері – ігрові побудови "Галльських півнів" мають справді велику залежність від стану і настрою Бензема.

Правий нападник. Робін ван Персі (Нідерланди, "Манчестер Юнайтед" Англія). У двох матчах змагання кращих збірних світу Персі забив три голи й підтвердив статус одного з кращих форвардів світу, незважаючи на в цілому невдалий сезон у футболці МЮ. Для 31-річного колись гравця "Фейєноорда" ЧС у Бразилії – можливо, остання можливість виграти щось значне з національною збірною, і Робін хапається за цей шанс усіма можливими способами.

Лівий нападник. Неймар (Бразилія, "Барселона" Іспанія). Лідер бразильської збірної поки виправдовує видану йому височезну гору авансів. Неймар, мов той прудконогий молодий хижак, наразі легко всотує в себе сік з будь-якої жертви на своєму шляху. Турнірна сітка й наслідки зіграних матчів також сприяють відносно безтурботному шляху "селесао" як мінімум до півфіналу – попереду, крім Чилі, чи то Колумбія, чи то Уругвай… Справжнє випробування для Неймара й компанії може трапитися вже в 1\1 змагання, де на "обраних", з високою імовірністю, буде чекати німецька машина.

Коментарі ()