Головне

ЧС-2014. Нідерланди - Мексика 2:1. Роббен випросив для "помаранчевих" путівку у чвертьфінал

29.06.2014 21:24 873 0
ЧС-2014. Нідерланди - Мексика 2:1. Роббен випросив для "помаранчевих" путівку у чвертьфінал

Збірна Нідерландів здійснила неймовірний камбек у матчі 1/8 фіналу Чемпіонату світу 2014 року у Бразилії та вийшла у чвертьфінал. Мексика вела у рахунку майже весь другий тайм, але підопічним Мігеля Еррери не вистачило вдачі на завершальні хвилини.

Перший тайм у виконанні команд хочеться забути назавжди та ніколи не згадувати, що такий взагалі був. Мексика свідомо віддала ініціативу суперникам, а сама обрала гру на контратаках. Хоча час від часу представники Центральної Америки і брали м'яч у свої ноги. Така тактика, в цілому, була успішною, адже "зелені" частіше били (Лаюн кілька разів, Дос Сантос). Найреальніший момент був в Еррери. Голландці провалилися у захисті, Дос Сантос віддав на Перальту, той ще далі на вільного Ектора, який пробив у сантиметрах від стійки. У "помаранчевих" не було і такого...

Зате обидві команди у першому таймі мали претензії до арбітражу. Спочатку все тому ж Еррері ледь не знесли голову Влар і де Врей, які зіграли високо піднятими ногами у карному майданчику. Педру Проенса ні пенальті, ні вільний удар не поставив. А у компенсований час Рафа Маркес в'їхав у ногу Роббену у штрафній, не давши тому завдати удару. Повтор це чітко показав, а от португальські судді не розібралися. І претензії Ар'єна були цілком зрозумілі.

Перевернув усе з ніг на голову гол Дос Сантоса на третій хвилині другого тайму. Він перехопив м'яч, змістився трішки у центр та неочікувано для Сіллессена пробив. Воротар запізнився зі стрибком і не дотягнувся до м'яча. Як виявилося згодом, мексиканці у повній мірі відчули на собі приказку "Не чiпай лихо, доки воно тихо".

Лаї ван Гал майже відразу випустив Мемфіса Депая, а на останні 15 хвилин ще і Хунтелара, який і вирішив долю поєдинку. Голландці після пропущеного м'яча понеслися вперед. Особливо запам'яталася кількість кутових у виконанні Роббена (там у районі десяти десь має бути). Очоа стримував "помаранчевих" до 88-ої хвилини. Спочатку Гільєрмо зреагував на удар де Врея буквально з чотирьох метрів, перевівши м'яч у стійку. Потім голкіпер відбив удар Роббена з гострого кута, а також добивання Хунтелара впритул. В останньому епізоді, правда, оффсайд був зафіксований.

На цьому фарт непробивного воротаря завершився. Голландці нагнітали темп, і захист Мексики почав давати збої. За дві хвилини до закінчення основного часу Роббен вкотре подав з кутового, Хунтелар скинув на лінію штрафної, звідки Снейдер потужним ударом не залишив шансів Очоа. А на 92-ій хвилині Ар'єн випросив пенальті у Проенси. Дотик від Маркеса був, але і сам Роббен красиво намалював падіння. Хунтелар розвів воротаря та м'яч по різних кутах.

В "ацтеків" майже на залишилося часу, аби відігратися. До того ж тренер зняв Дос Сантоса та Перальту, а Чічаріто знову нічого не показав. Тому і моментів вони не створили. Отже, Нідерланди вигризли путівку у чвертьфінал, а мексиканці після фінального свистка не стримували сліз, адже успіх був настільки близьким.

Коментарі ()