Головне

ЧС-2014. 1/8 фіналу. Німеччина - Алжир 2:1. Бундестім виграє лише у додатковий час

01.07.2014 01:42 500 0
ЧС-2014. 1/8 фіналу. Німеччина - Алжир 2:1. Бундестім виграє лише у додатковий час

Збірна Німеччини перемогла команду Алжиру та здобула путівку у чвертьфінал Чемпіонату світу-2014, не показавши видатної гри. Бундестім лише у додатковий час змогли пробити воротаря суперників, не довівши справу таким чином до серії післяматчевих пенальті, які вже були двічі на нинішньому Мундіалі.

Перший тайм підопічні Йоахіма Льова провели жахливо. Це були найгірші 45 хвилин команди на ЧС-2014. Алжир спокійно відбивав усі намагання, яких то і небагато було. Натомість, Алжир міг забити під кінець тайму, коли Мостефа підібрав м'яч та потужно пробив. Відбувся рикошет від когось з оборонців, і м'яч у метрі від каркасу воріт пролетів. Німеччина відповіла дальнім ударом Крооса, після чого першим на добиванні виявився Гьотце. Двічі врятував свої ворота М'Болі.

Другу половину німці провели набагато активніше. Тут був і пресинг, і справжні майже стовідсоткові моменти, але все відбивав голкіпер. Переграли алжирців європейці і на другому поверсі, що є сильною стороною "Пустельних лисів". Хоча реальні моменти у Бундесмашини почали з'являтися ближче до завершення основного часу. Найнебезпечнішим був удар головою Мюллера, котрого втратили захисники. Витягнув М'Болі, а потім ще і заблокував добивання Шюррле.

Забили ж німці на стартових хвилинах овертайму. Мюллер з лівого флангу прострілив точно на Шюррле, який п'ятою переправив м'яч у ворота. Мабуть, не увійшли вони після перепочинку у гру, та і втома далася взнаки. Все-таки відбиватися 90 з лишнім хвилин була важкувато. Німеччина трішки поатакували за інерцією та відійшла назад.

І за такого перебігу подій Алжир мав свої шанси зачепитися за серію пенальті. У перші 15 хвилин Бундестім провалилися одного разу. Мостефа з 11-метрової позначки не влучив у кут воріт після метушні, яка сталася після подачі кутового. У другій частині овертайму німці помилилися двічі. Спочатку чудовий пас віддали на Слімані, який ледь не вийшов віч-на-віч з Нойєром, але не вистачило йому сил відірватися від захисників. А за хвилину до фінального свистка той Джабу замкнув точний простріл Фегіл з флангу.

Щоправда, за хвилину до цього Німеччина подвоїла перевагу. Провалом у захисті скористалися Езіл і Шюррле. Перший вийшов на ударну позицію, але вирішив віддати другий, удар якого на лінії заблокували захисники на лінії, проте на добиванні виявився все той же Езіл. Часу, аби провести другий гол в Алжиру просто не залишилося, однак африканці добряче попсували нерви одному з фаворитів турніру.

Коментарі ()