Головне

ЧС-2014. 1/8 фіналу. Бельгія - США 2:1. "Дияволи" дотиснули американців

02.07.2014 02:03 633 0
ЧС-2014. 1/8 фіналу. Бельгія - США 2:1. "Дияволи" дотиснули американців

Збірна Бельгії вдруге у своїй історії вийшла до чвертьфіналу Чемпіонатів світу з футболу. Сталося це у 2014 році на полях Бразилії після вимученої перемоги в 1/8 фіналу над командою США Юргена Клінсманна. Американці протримали свої ворота сухими 90 хвилин основного часу, після чого були нокаутовані двома м'ячами за перші 15 хвилин додаткового часу.

"Дияволи" розпочали поєдинок дуже агресивно та мали момент уже на першій хвилині, коли Оріджі з гострого кута не зміг переграти Ховарда. Надалі гра заспокоїлася. Так тривало до середини тайму. Тоді бельгійці вирішили активізуватися, і почали з'являтися удари. В основному їх завдавали Вертонген і де Брюйне, а от намагання Азара оборона США блокувала. Окрім того, добре грав на останньому рубежі Ховард. Власне, завдяки його діям команда і дотягнула до додаткового часу.

Бельгійці за 120 з лишнім хвилин виконали майже 20 кутових (а ще майже 40 ударів), однак розраховували вони тільки на навіси, з якими легко справлялися захисники "зірково-смугастих". Тому було незрозуміло, чому ж саме таким чином вони розігрують стандарти. У підсумку нічого корисного від кутових "дияволи" не отримали.

Друга половина поєдинку почалася неквапливо. Тільки ближче до 60-ої хвилини підопічні Марка Вільмотса повністю заволоділи ініціативою та почали створювати реальні моменти. Оріджі влучив у поперечину, Ховард врятував після вистрілів з близької відстані Вертонгена. Мертенс красиво п'ятою хотів переправити м'яч у сітку після прострілу з флангу, але не влучив. А скільки ще було ударів з-за меж штрафного майданчика.

В основний час усе могли вирішити гравці, які вийшли на заміни. Так, Оріджі вивів Міральяса віч-на-віч з Ховардом. Кевін зробив паузу та хотів у дальній кут пробити, але воротар залишив ногу, дотягнувшись до м'яча. А найцікавіше було у компенсований час. Спочатку Де Брюйне з лівого флангу прострілив на Компані, з ударом якого впорався Ховард. А за кілька секунд до свистка провалився захист Бельгії, і Вондоловскі з метрів шести-семи пробив над воротами.

І тут знову на Мундіалі-2014 із заміною вгадав Марк Вільмотс. Він випустив Лукаку, який, на пару з де Брюйне, став героєм протистояння. На 93-й хвилині швидкий і свіжий Ромелу промчався правим флангом, віддав на Кеіна, якому у дотик не дали пробити, але він розвернувся, поціливши під дальню стійку. А через десять хвилин уже Де Брюйне віддав на хід Лукаку, який вдруге пробив Ховарда.

Здавалося, що все закінчено. Аж ніяк! Щойно стартувала друга 15-хвилинка, як Бредлі красивою передачею вивів Гріна на ворота, і молодий нападник скоротив рахунок. Американці побігли вперед великими силами, змусивши "сісти" бельгійців у власну штрафну. Джонс після пасу парнера метрів 11-ти повз дальній кут. А апогеєм став штрафний "янкі" на 114-й хвилині. Ніхто не очікував розіграшу, і так вийшло, що після серії пасів Демпсі опинився перед Куртуа. У цьому епізоді Тібо врятував свою команду!

2:1 - Бельгія на нервах виходить до 1/4 фіналу, де тепер буде грати проти Аргентини, яка у Бразилії показує не той футбол, який від неї очікують. Тому можемо отримати цілком цікаве протистояння.

Коментарі ()