Головне

Символічна збірна Чемпіонату світу у Бразилії

21.07.2014 08:05 625 0
Символічна збірна Чемпіонату світу у Бразилії

Кожне змагання має своїх героїв - тих, хто творив історію сьогодні, й хто зробив той чи інший матч пам’ятним та незабутнім.

На чемпіонаті світу в Бразилії ми мали можливість спостерігати за багатьма яскравими виконавцями. Найкращі з них - у нашій символічній збірній.

Голкіпер - Кейлор Навас (Коста-Рика)

Видатна гра голкіпера, який також провів сильний сезон в іспанському Леванте, стала причиною запрошення гравця у мюнхенську Баварію. На момент написання матеріалу вірогідність переходу Кейлора сягає дуже високої позначки. Цікаво, що у Мюнхені Навас буде конкурентом голкіпера ЧС-2014, на нашу думку, №2. Мова про "воротаря майбутнього", майстра гри ногами Мануеля Нойєра.

Правий захисник - Пабло Сабалета (Аргентина)

Захисник Манчестер Сіті ніколи не відносився до касти топ-футболістів, але Мундіаль у Бразилії провів на рівні, який є достойним найкращих футболістів світу на його позиції. На рахунку Сабалети немає голів або гольових передач, однак на його фланзі майже завжди був один господар - і це він. Показово, що у грі з тою ж Німеччиною Сабалета встигав усюди та переграв опонента, незважаючи на підсумковий невтішний результат.

Правий центральний захисник - Матс Хуммельс (Німеччина)

Два м’ячі у шести проведених матчах на ЧС центральним беком матчів - красномовний і навіть вражаючий результат для футболіста, який виграв більшість єдиноборств як на "зручному" (через показник зросту та стиль гри) другому поверсі, так і внизу. Навіть з урахуванням травми, яка не дозволила захиснику провести на турнірі всі матчі, Хуммельс був найкращим на своїй позиції в цілому протягом усього змагання.

Лівий центральний захисник - Стефан де Врей (Нідерланди)

Предмет бажання підсилитися київського Динамо (якщо вірити вітчизняним і зарубіжним ЗМІ) зіграв перший офіційний міжнародний турнір у складі своєї національної збірної. За останній рік де Врей сильно додав, і небезпідставно вважається одним з кращих молодих захисників Старого світу. Представник і вихованець Феєнорда відзначається класним першим пасом і непоступливістю у силовій боротьбі. На ЧС-2014 Стефан зумів забити один гол (у ворота Іспанії, дебютний для нього у складі "Апельсинових").

Лівий захисник - Дейлі Блінд (Нідерланди)

Виступ універсала, який захищає кольори Аякса, - одна з найбільш приємних несподіванок турніру. Сконцентрований, швидкий, винахідливий, цей гравець завжди готовий миттєво перейти з фази оборони у стан атаки та розірвати на своєму шляху захисне кільце суперника. Здатність зіграти ще й опорним півзахисником без втрати навиків, робить схожим Блінда на Філіппа Лама, однак Дейлі значно молодший свого колеги з німецької команди. Гол і дві гольові передачі - таким є доробок Блінда на цьому Чемпіонаті.

Центральний півзахисник - Хав’єр Маскерано (Аргентина)

Протягом турніру на території найбільшої південноамериканської країни Маскерано не опускався нижче певної планки, чи то відбираючи м’яч у суперника за правилами, чи то вириваючи його "з м'ясом". Такими діями "Маленький генерал" нагадав себе колишнього - Маскерано найкращих часів. Останній сезон гравець Барселони (втім, як і вся команда) провів відверто невдало, однак симптоми "одужання" помітні неозброєним оком.

Правий центральний півзахисник - Тоні Кроос (Німеччина)

Хосеп Гвардіола може серйозно пошкодувати, бо не розгледів потенціал фундаментального для мюнхенського півзахисту гравця у Кроосі. Тоні - такий собі німецький Андреа Пірло з далеко не до кінця розкритим потенціалом через вкрай незначний для його позиції вік (24 роки). Два голи, три гольові передачі - ці показники не відображають і малої частки зробленого Кроосом для перемоги "Манншафт" на Мундіалі.

Лівий центральний півзахисник - Поль Погба (Франція)

Для Поля світовий форум почався з демонстрації усього найгіршого, що той має у своєму широкому арсеналі - неврівноважених, а подекуди і відверто хамських вчинків на полі. Однак з кожним матчем Погба додавав, поліпшувалася взаємодія з партнерами по команді, "Восьминіг" ставав ключовим гравцем у центрі поля "Галльських півнів". Врешті, крім суто матеріальних здобутків у вигляді голу й "асисту" на партнера, Погба нагородили і моральним "задоволенням" - саме він став найкращим молодим гравцем Мундіалю.

Правий форвард - Ар’єн Роббен (Нідерланди)

Роббен був лідером "помаранчевих" у кожному матчі на світовій першості. Варто лише згадати, що саме відчайдушні спроби гравця пробити мексиканську стіну врешті схилили шальки терезів на користь співвітчизників Йохана Кройфа. На рахунку кращого правого нападника турніру три м’ячі та гольова передача.

Центральний нападник - Томас Мюллер (Німеччина)

Мюллер не зміг стати найкращим бомбардиром ЧС вдруге поспіль, проте зміг вистраждати зі своєю вкрай невезучою командою перший трофей за останні 18 років (непоганий бартер, еге ж?). З п’ятьма голами та чотирма гольовими передачами Томас став найкориснішим гравцем турніру у складі команди-чемпіона, проте за зрозумілою лише ФІФА логікою визнання у вигляді найкращого гравця першості, бачте, не отримав...

Лівий форвард - Хамес Родрігес (Колумбія)

Головне відкриття найбільш результативного (у "парі" з ЧС-1998 у Франції) Мундіалю в історії. Карколомний стрибок Хамеса з розряду "перспективних" у когорту "топ" вражає та примушує стежити за грою талановитого футболіста з подвоєною цікавістю. Де б не опинився володар "Золотої бутси" ЧС-2014, цей клуб не пошкодує про свій вибір.

Коментарі ()