Головне

ЧС-2014. 1/4 фіналу. Бразилія - Колумбія 2:1. Сколарі переграє Пекермана

05.07.2014 00:50 514 0
ЧС-2014. 1/4 фіналу. Бразилія - Колумбія 2:1. Сколарі переграє Пекермана

В 1/8 фіналу футбольні вболівальники вже побачили два південноамериканських дербі. Збірна Бразилії в матчі-трилері здолала команду Чилі, а колумбійці без особливих проблем розібралися з уругвайцями. Тепер ці команди зустрілися і між собою, тим самим довівши ще раз, що матчі між латиноамериканськими командами - це спражня футбольна вистава.

Бразильці взялися за справу із самого початку матчу і перший гол довелося чекати недовго. Неймар виконав корнер на ближню стійку, там вище всіх вистрибнув у повітря Давід Луїс, від якого м'яч потрапив на протилежний кут воріт, де Тіаго коліном відправив снаряд у порожні ворота суперника. Колумбія могла зрівняти рахунок вже через три хвилини після пропущеного м'яча, однак після обрізки центральних захисників, які дали пробити Куадрадо - м'яч пролетів в сантиметрах від стійки воріт Сезара.

Після цієї бурхливої 10-хвилинки Бразилія остаточно перехопила ініціативу. Моментів у першому таймі було створено немало, у підсумку ударів по воротам Оспіни нарахувалось за десяток. В деяких епізодах голкіпер Колумбії показував дива реакції, чого тільки варті два потужних постріли від Халка.
Колумбія у свою чергу відмінну нагоду відновити паритет втратила у середині тайму: Родрігес розігнав небезпечну контратаку, обігравши походу трьох суперників, і виконав пас на Куадрадо, однак Хуан в дотик не зумів переправити снаряд на 11-метрову позначку, відправивши м'яч точно у ногу захиснику.

Після перерви Пекерман зробив тактичні перестановки і випустив у напад Адріана Рамоса. В результаті цих перестановок Колумбія заграла в більш притаманний їй футбол зразка попередніх матчів. Походу тайму домінування Бразилії і зовсім стало непомітним, однак варто зазначити, що підопічні Сколарі грали за рахунком, зробивши ставку на контратаки.

Одна з таких контратак і призвела до другого голу у ворота гостей. Хамес Родрігес ціною жовтої зупинив Халка. До воріт було метрів 30, але це не завадило Луїсу розрядити свою гармату точно у дев'ятку воріт Оспіни - 2:0. Інтрига у матч повернулася за десять хвилин до фінального свистка, коли на виході правила порушив Жуліо Сезар, збивши у своїх володіннях Карлоса Бакку, який змінив на полі непомітного Гутьєрреса. Родрігес з 11 метрів без проблем розвів по кутам голкіпера і м'яч, тим самими реабілітувавшись за фол проти Луїса.

Однак цьго виявилося замало. Під кінцівку матчу Колумбія кинула всі сили в атаку, втім, більше підопічним Пекермана забити п'ятиразовим Чемпіонам світу не вдалося. Бразилія впевнено діяла в обороні і у підсумку довела справу до перемоги.

Коментарі ()