Головне

ЧС-2014. 1/4 фіналу. Нідерланди - Коста-Рика 0:0 по пен. 4:3. Нервова перемога "помаранчевих"

06.07.2014 02:10 463 0
ЧС-2014. 1/4 фіналу. Нідерланди - Коста-Рика 0:0 по пен. 4:3. Нервова перемога "помаранчевих"

Збірна Нідерландів лише у серії післяматчевих пенальті перемогла Коста-Рику, здобувши таким чином путівку у півфінал Чемпіонату світу 2014 року. "Помаранчеві" весь матч володіли ініціативою, мали чимало шансів, але все вирішилося тільки у футбольній лотереї. Тепер за вихід у фінал вони позмагаються з Аргентиною.

Коста-Рика всім своїм виглядом показувала, що нічийний рахунок їх влаштовує. І такі надії були пов'язані з Кейлором Навасом, який міг витягнути команду у серії пенальті. Саме тому пригадати реальні моменти у першому таймі важкувато. "Тікос" оборонялися, а голландці ніяк не могли подолати ці редути. По-справжньому небезпечним був удар Снейдера зі штрафного. М'яч відбив голкіпер. Та й і все...

Останні хвилин двадцять зустрічі Нідерланди, дещо "перепочивши", добряче притиснули суперників. І тут уже моменти почали з'являтися. На 82-ій хвилині стійка врятувалп Коста-Рику після хорошого удару Снейдера зі штрафного. Навас у цьому епізоді до м'яча, напевно, не дотягнувся б. Активізувався Роббен, через якого йшли всі комбінації. Щоправда, іноді Ар'єн забагато брав на себе. Вирвати перемогу підопічні ван Гала могли у компенсований час. Блінд прострілив з флангу, ван Персі якось зачепив м'яч, який рикошетом від Техеди у поперечину влучив.

"Помаранчеві" у тому ж темпі продовжили і додатковий час. Не вистачало на вістрі вміння ван Персі, який сьогодні відіграв чи не найгірший матч на Чемпіонаті. Його видно не було. Зато помітним був Ленс. Помітний тим, що, вийшовши на заміну, він разів три-чотири опинявся у положенні поза грою. При цьому, був свій шанс і у Коста-Рики. Уренья накрутив кількох оборонців, увійшов у штрафний майданчик і завдав удару, який ногою відбив Сіллессен. У відповідь Снейдер знову у каркас влучив. Цього разу з лінії штрафної.

А серію післяматчевих пенальті стратегічно виграв... Луї ван Гал. Він на останніх секундах зняв Сіллессена та випустив іншого воротаря Тіма Крула, котрий і став героєм 11-метрової лотереї. Воротар кожного разу вгадував кут, а двічі зумів дотягнутися до м'яча - після спроб Руїса й Уренья. Голландці свої чотири спроби реалізували спокійно, отримавши перепустку у півфінальний раунд.

Коментарі ()