Головне

ЧС-2014. Аргентина виходить у фінал, здолавши по пенальті Нідерланди

10.07.2014 01:47 639 0
ЧС-2014. Аргентина виходить у фінал, здолавши по пенальті Нідерланди

Довгі 24 роки вболівальники збірної Аргентини чекали на вихід своїх улюбленців у фінал Чемпіонату світу з футболу. І це сталося у 2014-му на полях принципового суперника - Бразилії. Ще й на фоні того, як бразильців в одні ворота винесла Німеччина. У півфіналі ЧС-2014 аргентинці у серії післяматчевих пенальті обіграли збірну Нідерландів, які знову підтвердили своє прізвисько - "завжди другі".

На жаль, звітний поєдинок не вийшов таким же насиченим, як Бразилія - Німеччина напередодні. І Нідерланди, й Аргентина зіграли у більш прагматичний футбол, де найголовнішим було не пропустити, а попереду, можливо, щось візьме і залетить. Тому не дивно, що основний час, як і додатковий, завершилися нульовою нічиєю.

Перший тайм краще провели "небесно-блакитні", вони володіли ініціативою. Хоча, загалом, темп був нешвидким. У підопічних Алехандро Сабельї було кілька моментів. Мессі зі штрафного потужно пробив точно у руки Сіллессену, а Гарай головою відправив м'яч над поперечиною після навісу з кутового. У голландців пригадується лише неточна спроба з-за меж штрафної від Снейдера. І все! Більше нічого цікавого не було.

Друга частина основного часу вже краще далася Нідерландам. Луї ван Гал випустив Янмата та Класі, які добре увійшли у гру та змусили Аргентину грати без м'яча. "Небесно-блакитні" взагалі рідко переходили половину поля. Були моменти, коли всі 11 гравців перебували на власній половині. Очевидно, далося взнаки, що голландці виключили з гри Мессі. "Помаранчеві" володіли тотальною перевагою, але створили небезпеку тільки під кінець тайму. Снейдер красиво п'ятою віддав на хід Роббену, якому в останню секунду завадив прицільно пробити Маскерано.

Така ж гра продовжилася й у додатковий час. Голландці володіли ініціативою, а аргентинці з цим не сперечалися. Ніби наперед знали, що виграють серію післяматчевих пенальті. Тому не зовсім зрозумілою виглядала третя заміна ван Гала, який випустив Хунтелара, а не став чекати, щоб знову дати шанс проявити себе воротарю Тіму Крулу, який виграв попередню серію 11-метрових з Коста-Рикою...

Така гра, очевидно, заколисала Нідерланди, які ледь не програли на останніх хвилинах додаткового часу. Спочатку "помаранчеві" проспали вихід Паласіо один на один із Сіллессеном, проте Родріго безхитрісно пробив у руки голкіперу. А у наступній атаці Мессі знайшов вільного Максі Родрігеса, у якого удар не зовсім вдався, і воротар забрав м'яч.

Героєм же цієї півфінальної дуелі став Ромеро, який відбив удари з пенальті від Влара та Снейдера. Аргентина свої ж спроби виконала бездоганно, здобувши путівку у фінал вперше за 24 роки. А там їх, як і у 1990 році, чекатиме зустріч зі збірною Німеччини. Зазначимо, що тоді, 8 липня далекого 1990-го, у Римі німці перемогли 1:0 завдяки голу Андреаса Бреме. З іншого боку є той факт, що європейські збірні ніколи не перемагали у фіналах на полях обох Америк. Тим цікавішим буде вирішальний поєдинок!

Коментарі ()