Головне

Швейцарські слідчі провели обшуки у справі про корупцію у ФІФА

14.09.2015 17:56 617 0

В рамках розслідування справи корупції в Міжнародній федерації футболу (ФІФА) правоохоронці провели обшуки в західній частині Швейцарії.

Про це повідомляє ТАСС.

"Обшуки були проведені в західній частині Швейцарії, арештовано нерухомість в Швейцарських альпах. Також до розслідування долучено 121 рахунок в банках країни", - сказав на прес-конференції генеральний прокурор Швейцарії Міхаель Лаубер.

В рамках співробітництва між прокуратурами Швейцарії та США досягнуто значних результатів. Зокрема, за словами генерального прокурора США Лоретти Лінч, країни просунулися в питанні екстрадиції ряду підозрюваних чиновників ФІФА до США, яких було затримано за запитом американської сторони в травні 2015 року.

"Масштаби розслідування значно збільшилися з травня. Вже заарештовано 13 людей, троє з них знаходяться під судом в США, шестеро очікують екстрадиції зі Швейцарії", - сказала Л.Лінч.

Вона додала, що незабаром до справи будуть долучені ще ряд фізичних і юридичних осіб, яким можливо будуть пред'явлені звинувачення.

Нагадаємо, президента ФІФА Йозефа Блаттера запідозрили в махінаціях з продажем телевізійних прав на трансляцію чемпіонатів світу з футболу 2010 та 2014 років.

Нагадаємо, що очільник світового футболу подав у відставку після того, як в кінці травня були проведені перші арешти в рамках розслідування фактів корупції у ФІФА.

Наступні вибори голови організації відбудуться 26 лютого 2016 в Цюріху.

Коментарі ()