Головне

Андрій Шевченко: Точно будемо грати з одним воротарем і чотирма захисниками

29.08.2016 19:16 7222 0
Андрій Шевченко: Точно будемо грати з одним воротарем і чотирма захисниками

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко поділився останніми новинами про збір "синьо-жовтих" напередодні стартового матчу кваліфікації Чемпіонату світу 2018 року з командою Ісландії.

Наставник збірної України, якому належить дебютувати у новій ролі вже наступного тижня - у відбірковій зустрічі ЧС-2018 з командою Ісландії - пояснив велику кількість викликаних на збір гравців тим, що він планує, у першу чергу, створити конкуренцію у національній команді.

"Мені потрібно подивитися на нових кандидатів. Завдання - створити конкуренцію на кожній позиції. Гравці повинні знати, що, аби отримати місце у складі, за нього необхідно боротися. Треба доводити, що ти є кращим за інших, показувати результат", - зазначив Шевченко.

"У нас ще є тижневий цикл тренувань. Замість товариського матчу, від якого я відмовився, у нас будуть тактичні тренування та двостороння гра. І вже тоді я матиму змогу визначитися з фінальною кількістю гравців, з якими ми будемо готуватися на гру з Ісландією", - додав він.

Без кадрових проблем перед протистоянням з Ісландією не обійшлося. Зокрема, Євгена Хачеріді не буде серед тих, хто намагатиметься здобути позитивний результат для української команди 5-го вересня. Через пошкодження захисника Динамо тренерський штаб національної команди вже пізніше довикликав ще одного динамівського бека - Миколу Морозюка. Також нікуди не поділася проблема із дефіцитом лівих захисників.

"У цьому контексті мене радує той факт, що на цій позиції ми можемо розраховувати на Богдана Бутка", - знайшов вирішення проблеми Шевченко.

Перед "синьо-жовтими" стоять лише найвищі завдання на майбутню кваліфікацію, запевнив керманич збірної. "Але спочатку ми зобов’язані повернути довіру вболівальників своїми звершеннями і самовіддачею", - додав головний спікер прес-конференції.

За словами Шевченка, він чудово розуміє, на яке місце потрапив, та чого очікує від збірної України футбольна спільнота: "Відсьогодні нам необхідно зосередитися, сконцентруватися і вирішити поставлені завдання. Я 18 років провів у національній команді як гравець і добре знаю, що таке збірна України. Пройшов багатьох тренерів, у мене є чітке розуміння специфіки тренерської роботи. Тут у тебе набагато менше часу, аніж у клубного тренера. Ти маєш сконцентруватися на деталях, які потрібні для команди".

Андрій Шевченко висловив задоволення тим, що до команди повернувся Руслан Ротань, який нещодавно повернувся до Дніпра та відтепер має стабільну ігрову практику.

"Це дуже важливий гравець для нас", - сказав тренер, при цьому додавши, що у молодих гравців також буде шанс продемонструвати свої найкращі якості. "Баланюк і Довбик? Критеріями, за якими я обирав цих футболістів, було спілкування з головними тренерами клубів. Вони дали мені хорошу характеристику на цих хлопців. Тепер я на власні очі хочу подивитися, як вони виглядатимуть на тренуваннях, і зрозуміти, чи будуть вони готуватися на матч з Ісландією, чи ні. Але молодим гравцям завжди необхідно давати шанс, і він у них обов’язково буде", - охарактеризував коуч перспективи молоді закріпитися в основі збірної України.

Шевченко жартома поділився деякими секретами нової формації: "Точно будемо грати з одним воротарем і чотирма захисниками. У нашому арсеналі є кілька тактик, які ми плануємо використовувати в залежності від специфіки суперників і матчів. Головне, щоб футболісти якнайшвидше ознайомилися зі структурою командної гри".

 

Далі наставник перейшов до майбутнього суперника та охарактеризував козири ісландців.

"Усі ми бачили, як ісландська команда виглядала на європейській першості, тому у представленні вона не потребує. У нас хороша рівна група. Впевнений, що будуть сюрпризи у контексті результатів. Треба налаштовуватися на кожного суперника, адже шанси є завжди. Ісландія - дуже хороший і згуртований колектив, який чітко знає, як оборонятися, як відпрацьовувати стандарти. Вони забивають багато м'ячів після стандартних положень, це їх сильна сторона", - проаналізував Шевченко майбутніх опонентів.

Відтепер основний девіз національної команди, з яким "синьо-жовті" розпочнуть свої виступи у відборі ЧС-2018, це максимальна відкритість для вболівальників та преси. Зокрема, Андрій Миколайович пообіцяв, що кожне перше тренування на початку зборів перед домашніми іграми буде відкритим для усіх бажаючих.

"Людям важко зрозуміти, чому команда невдало виступає. Бувають різні результати. Але головне, щоб усі знали, що ми з відкритим серцем виконуємо свою роботу і віддали на полі усі свої сили. Все інше можна пояснити і зрозуміти", - резюмував тренер.

ФФУ

Коментарі ()