Головне

Яя Туре: Навіщо розпускати комісію по боротьбі з расизмом перед ЧС-2018 в Росії?

27.09.2016 16:23 1272 0

Півзахисник Манчестер Сіт Яя Туре залишився розчарований діями ФІФА, яка розпустила комісію по боротьбі з расизмом у футболі.

Івуарійський футболіст поскаржився, що на протязі всього свого життя стикався з расизмом, пише Sportbox

"Я був розчарований, коли отримав листа з повідомленням про припинення роботи комісії. У листі зазначили, що поради та рекомендації робочої групи сильно допомогли. Виникає питання: навіщо зупинятися, коли щось починає працювати? Протягом десятиліть не могли впоратися з расизмом і зараз зупинятися?", - заявив він.

"ФІФА спочиває на лаврах перед чемпіонатом світу з футболу в Росії? Це безглуздо. Коли ФІФА попросила мене допомогти з боротьбою проти расизму у футболі, я не думав двічі, відразу погодився. Протягом всього мого життя я стикався з расизмом - на стадіонах, в звичайному житті. Хотів зробити так, щоб більше ніхто не постраждав від цього явища", - додав Туре.

Нагадаємо, що в 2013 році івуарієць виявився в центрі расистського скандалу.

Після матчу групового етапу Ліги чемпіонів проти ЦСКА в Москві африканець заявив, що на його адресу з трибун лунали расистські вигуки.

Як відомо, тимчасова робоча група по боротьбі з расизмом, створена в 2013 році, виконала свою роботу і буде розформована.

Коментарі ()