Головне

ЧС-2018. Відбірний етап. Україна - Ісландія 1:1. Нічия по-тихому

05.09.2016 23:59 18382 0
ЧС-2018. Відбірний етап. Україна - Ісландія 1:1. Нічия по-тихому

Збірна України у стартовому матчі відбору до ЧС-2018 на порожньому НСК Олімпійському зіграла унічию з чвертьфіналістом Євро-2016 - Ісландією. Перший млинець
для Андрія Шевченка на посаді головного тренера не став глевким, але і не надто добрим. Синьо-жовті знову видали матч з констатацією факту: "то таке". Бажання відчувалося, моменти були, але і залишилися старі болячки.

Знову таки проблемана в захисті і далі шукаємо форварда. Вихід Коваленка на вістрі атаки себе не виправдав. Той же Зозуля вийшов на заміну і гру не підсилив, хоча як завжди старався, але цього у футболі замало.

З плюсів - непогана гра на флангах Бутка та Соболя. Знову активний Зінченко, який багато грає у відборі і знову має доволі багато браку при передачах, але це, мабуть, від бажання, що переповнювало гравця.

Гра Коноплянки в останніх іграх за збірну? Знову перетримував м`яч і гостроти від цього гравця було замало. Той же Зінченко виглядав цікавіше.

Світлина - ffu.org.ua

Сама гра розпочалася для команди Шевченка нокдауном. Вже на 5 хвилині Фіннбогасон увірвався в штрафну і пробив, П`ятов ногами відбиває круглого і той влучає рикошетом в голову Кучеру і знову відскакує до форварда ісландців, котрий вже забиває у порожній кут воріт 0:1.

Шевченко почав нервувати, пішов за порадами до свого помічника Мауро Тассотті. Ісландія знову ж провела свою класичну атаку з навісом вперед, де Бьодварссон в карному легко відтіснив Кучера і потужно пробив - П`ятов рятує, а повторний удар в бородатого ісландця прийшовся вище воріт.

Через кілька хвилин вже момент в українців, але після класного прострілу Ярмоленка Коноплянка на дальній штанзі не зумів замкнути м`яч у ворота. Ісландія продовжувала грати у свій футбол - командний, злагоджений і без зайвого фарсу попереду.

Після навісу Зінченка Кучер ударом головою пробив повз ворота. Володіння м`ячем весь матч було в районі 65% на 35%, але по грі це не було особливо помітно. Ще один момент у першому таймі був в Ракицького, який сильно вистрілив з метрів 30-ти і Халльдоурссон лише з другої спроби накрив круглого.

Під кінець першого тайму українці таки забил свій гол. Після пасу Зінченка знову сильно вдарив Ракицький і воротар ісландців відбиває прямо на Ярмоленка, який ударом лівою у нижній кут воріт робить рахунок - 1:1.

Світлина - uefa.com

На старті другого тайму синьо-жовті чомусь не побігли вперед, а уболівальників не вистачало, які могли погнати команду в атаку. Ісландці зіграли з українцями більш щільно, включили пресинг і шансів біля воріт гостей не було, як і біля володінь П`ятова.

Перший небезпечний момент біля воріт Ісландії в другому таймі виникає лише на 78-й хвилині, коли небезпечний прохід Соболя з ударом чи то пасом бере кіпер гостей. А далі був пенальті у ворота Ісландії. Бутко професійно підставився під захисника і був збитий в карному. Французький суддя Клеман Тюрпен вказав на 11 метрів. А от пенальтист Євгеній Коноплянка не порадував Андрія Шевченка і пробив повз ворота...

Шанс на перемогу був втрачений. В останні десять хвилин був бойовий футбол, але без моментів біля обох воріт.

Наступна гра в українців буде з Туреччиною на виїзді. Поки ж радує лише одне - усі наші суперники по групі також втратили очки.

Коментарі ()