Головне

Знайомтесь, Ісландія. Окрилені успіхом на Євро-2016 "наші хлопці" їдуть в Україну

05.09.2016 15:02 1629 0
Знайомтесь, Ісландія. Окрилені успіхом на Євро-2016 "наші хлопці" їдуть в Україну

Чемпіон починає знайомити своїх читачів із суперниками збірної України у вдборі на Чемпіонат світу 2018 року з футболу, який прийматиме Росія.

У цьому матеріалі мова піде про національну команду Ісландії.

Ісландія: прізвиська та форма

Збірна Ісландії своє прізвисько отримала від власних уболівальників. Звучить воно мовою оригіналу як Strákarnir okkar, що у перекладі означає "наші хлопці". Пов'язано це з тим, що населення цієї країни складає всього близько 325 тисяч чоловік, а популярною місцевою фразою є "всі ісландці - родичі."

Форма збірної Ісландії виконана у національних кольорах. Так, домашній комплект є синього кольоу з горизонтальними червоною та двома білими смугами. Що стосується гостьового комплекту, то він є білим з червоною та двома синіми вертикальними смугами.

 

Ісландія: історія виступів у фінальних частинах чемпіонатів

Збірна Ісландії вперше пробилася до фінальної частини чемпіонатів світу чи Європи на Євро-2016. До цього одним з найбільших її досягнень став вихід у стикові матчі у відборі на ЧС-2014, де команда поступилася Хорватії - 0:0 і 0:2.

Досить близько Ісландія була від потрапляння до фінальнї частини Євро-2000, проте поразка в останньому турі перекреслила всі надії команди поїхати до Нідерландів та Бельгії.

Ну, а виступ на Євро-2016 є зовсім свіжим для тих, хто цікавиться футболом. Ісландці несподівано вийшли з групи, а потім сенсаційно вибили з турніру збірну Англії. Далі був розгром від Франції, але "нашим хлопцям" від того ні холодно, ні спекотно, адже вони стали національними героями після звитяги в 1/8 фіналу.

Ісландія: тренер

Очолював національну збірну Ісландії на Євро-2016 шведський спеціаліст 68-річний Ларс Лагербек. Свою тренерську кар'єру він розпочав у 1977 році. У нього є досвід роботи з молодіжної збірною Швеції, а також з національною командою країни, яку він очолював у 2000-2009 роках.

Не зумівши кваліфікуватися на ЧС-2010, Лагербек залишив Швецію і повіз до ПАР національну команду Нігерії, яка і стала його останнім місцем роботи перед приходом на тренерський місток команди Ісландії. Але після Євро-2016 тренер покинув команду, залишивши її Хейміру Хадльгрімссону.

Варто зауважити, що Хадльгрімссон вважається головним тренером з 2014 року. Просто в Ісландії працював тандем тренерів. Хеймір за своє життя не виїжджав з острівної країни, аби працевлаштуватися. До збірної він прийшов з клубу Вестманнаейя. Додамо, що цей наставник тренував і жіночу команду цього клубу.

Хеймір Хадльгрімссон

Ісландія: голкіпери

Основним голкіпером збірної Ісландії є 32-річний Ханнес Халльдоурссон з данського Раннерса. При потребі замінити його у воротах можуть Егмундур Крістінссон з Хаммарбю, й Інгвар Йонссон, що виступає у Саннефьорді.

Ісландія: захисники

На правому фланзі оборони найчастіше тренерський штаб випускає 31-річного Біркіра Севарссона зі шведського Хаммарбю, на протилежному фланзі діє Арі Скуласон, який відтвепер захищає кольори бельгійського Локерена.

В центрі захисту збірної Ісландії основними виконавцями є 29-річний захисник Краснодара Рагнар Сігурдссон і досвідчений Карі Арнасон із шведського Мальме (33 роки).

Ісландія: півзахисники

У півзахисті одним із ключових гравців вважається Біркір Б'ярнасон (28 років, Базель), який може зіграти як на фланзі, так і у центрі. Також основним у цій зоні є Арон Гуннарссон з британського Кардіффа (27 років), а також лідер і капітан команди 26-річний Гільфі Сігурдссон, який захищає кольори Свонсі Сіті.

На лівому фланзі у півзахисті грає Йохан Гудмундссон (25 років, Бернлі), на протилежному краї єдиний представник італійського чемпіонату у команді - 31-річний Еміль Халльфредссон з Удінезе.

Світлина УЄФА

Ісландія: нападники

Основна ударна сила команди - 26-річний Кольбейнн Сігторссон, який грає в Нанті. На його рахунку 22 голів у 44 поєдинках у футболці національної команди. Але проти України він не зіграє, адже отримав травму та залишив розташування збірної

Отож, в атаці варто очікувати появу Йона Бьодварссона (24 роки, англійський Вулверхемптон) або ж Альфреда Фіннбогасона (27 років, Аугсбург).

Букмекери

Букмекерська контора William Hill приймає ставки на перемогу України з коефіцієнтом 1.85, в той час як аналогічний показник на успіх Ісландії - 4.40. Букмекери вважають найбільш імовірним результатом поєдинку перемогу українців з рахунком 1:0 (коефіцієнт - 6,50).

Коментарі ()