Головне

Хороший результат для гостей. Україна - Ісландія. Огляд зарубіжної преси

06.09.2016 17:01 3900 0
Хороший результат для гостей. Україна - Ісландія. Огляд зарубіжної преси

Андрій Шевченко дебютував на посаді головного тренера збірної України, розпочавши з нічиєї. Мирову у поєдинку з командою Ісландії можна вважати як гхорошим, так і невдалим підсумком зусиль футболістів "синьо-жовтої" дружини.

Проте, як би там не було - ми зіграли лише перший матч кампанії по відбору до Мундіалю-2018.

Чемпіон звернувся до преси країн, які є суперниками збірної України та готовий поділитися своїми спостереженнями з шановними читачами.

Одна з п’яти ісландських щоденних газет - Morgunblaðið, яка має найбільший тираж у країні, багато уваги приділяє післяматчевим коментарям своїх футболістів. Тон гравців збірної Ісландії прогнозований та зрозумілий - і Альфред Фіннбогассон, і Біркір Б'ярнасон, і Карі Арнасон, і Йоханн Берг Гудмундссон нічийним результатом задоволені. Крім того, оглядач Гудмундур Хільмарссон висловив свою думку з приводу виїзного матчу його команди, а також звернувся до міркувань колег по цеху.

"...Все могло бути як краще, так і гірше. Загалом, ми можемо бути задоволені собою, адже взяли один бал на виїзді, а це завжди добре..." - написав він.

 

А ось що думають про цей матч інші ісландські оглядачі, слова яких наводить Хільмарссон: "...Вечір був досить нудним, поки Арі Фрейр Скуласон не вирішив зробити його цікавішим. Лівий захисник бельгійського клубу Локерен провів у цілому хороший матч, проте не завжди встигав за переміщеннями опонентів. Наприкінці першого тайму Арі Фрейр почав програвати дуелі на своєму фланзі. Ми пам’ятаємо, як класно цей хлопець виглядав у матчі проти збірної Англії, проте з Україною сказати про гру Скуласона тільки добре ніяк не можна. Тоді Арі ледь не довів до стану непритомності увесь англійський півзахист, тепер же нерідко поступався візаві. Ні, не можна сказати, що Ісландія пропустила лише "завдяки" Скуласону - це буде звучати не тільки несправедливо, а й буде очевидною неправдою. Крім того, пенальті "привіз" зовсім не Арі, а гравець, який вийшов на заміну. Мова про Арнора Траустасона. Втім, у нас були шанси виграти, а на результат нарікати аж ніяк не можна..."

Інше місцеве популярне суспільно-політичне видання, а мова про DV, було більш скупим на коментарі та відзначило наступне:

"...На стадіоні Олімпійський у Києві не було глядачів через непристойну поведінку вболівальників української команди, коли любителі футболу проявили себе не з найкращого боку у попередніх іграх України на своєму полі. Покарання від УЄФА полягало у тому, що Україна була змушена провести одну гру за зачиненими дверима у межах відбору до майбутнього Мундіалю.

Втім, на гру команд відсутність "живої" підтримки скоріше не вплинула, адже ми побачили хороший футбол. Альфред Фіннбогасон забив перший гол у матчі за Ісландію на шостій хвилині, проте Андрій Ярмоленко зрівняв рахунок на табло наприкінці першої половини гри. Усе могло вирішитися на 82-й хвилині, коли у ворота ісландців був призначений пенальті. Проте найкращий футболіст України (мабуть, тут ісландські колеги приводять свою приватну думку з приводу того, хто, на їхній розсуд, є потенційно найкращим гравцем у складі нашої збірної, а не найбільш помітним "синьо-жовтим" у матчі, - прим. Чемпіона) Євген Коноплянка з "позначки" схибив. То ж, у підсумку - 1:1..." - зазначає видання.

 

А що ж думають про матч збірної України з Ісландією суперники нашої команди по групі? Так, провідні видання Фінляндії, такі як Åbo Underrättelser, Turun Sanomat та Aamulehti, матч "синьо-жовтої" дружини та "наших хлопців", як і інші матчі команд, крім своєї збірної, проігнорували. А от у хорватських та турецьких ЗМІ дещицю думки місцевих оглядачів знайти можна.

Večernji list і Jutarnji list пишуть про матч ледь не в унісон та однаковими словами. Хорвати помітили невдалу гру України в обороні й у цілому вважають, що "синьо-жовті" до перемоги були ближчі.

"...У Києві збірні України та Ісландії "погодилися" на нічийний результат. Гості з Ісландії повели в рахунку завдяки голу Альфреда Фіннбогассона вже на початку матчу після вкрай невдалої гри господарів у захисті. Рахунок зрівняв Андрій Ярмоленко, який наприкінці першої половини скористався невеликою панікою у штрафному майданчику Ісландії. У фінальному відрізку матчу шанси на перемогу мали обидві команди, проте українці змарнували ідеальну нагоду. Це Євген Коноплянка на 83-й хвилині не забив одинадцятиметровий штрафний удар..." - пишуть ресурси.

 

Провідне, спеціалізоване турецьке видання - Fanatik - зробило свої висновки з матчу збірної України.

"У Києві сторони розійшлися миром і пішли з поля за рахунку 1:1. У столиці України краще почали гості, коли вже на п’ятій хвилині на Олімпійському забив Фіннбогссон. Здавалося, що ісландці заволоділи золотою акцією. Протягом тривалого часу саме так і було. У перші 45 хвилин матчу на полі було більше боротьби, ніж футболу, проте врешті було забито ще один гол, коли Ярмоленко на 41-й хвилині встановив паритет. Футбол у виконанні України подекуди скидався на більш ефективний, проте за другу половину матчу забити більше не змогла ні одна, ні інша команди. Результати першого туру засвідчують рівність сил у групі..." - підсумувало видання.

Коментарі ()